EsperantoXL brengt snelheid in de ontwikkeling van innovatieve dienstverlener Bleap door gebruik te maken van het Betty Blocks-platform

Bleap is een platform dat het mogelijk maakt om voor één auto meerdere huurcontracten af te sluiten. Niet langer het bezit, maar het gebruik komt centraal te staan. Overdag komt bijvoorbeeld voor rekening van de werkgever en de rest van de dag voor rekening van de Bleaper. Iedere auto wordt uitgerust met een autodeelplatform, dat de ritten vastlegt en reserveringen mogelijk maakt. Degene die de reservering heeft gemaakt kan de auto eenvoudig openen met de app. Een fysieke sleutel is niet meer nodig. De flexibiliteit van huren en delen maakt de dienst disruptief. De drempel om te delen wordt laag gelegd. De kosten voor het platform zitten al in de competitieve huurprijs waardoor inkomsten uit delen geheel voor de Bleaper zijn. Dit innovatieve concept is ontstaan naar aanleiding van een aantal trends uit de markt.


De ontwikkeling van een dienst als Bleap vraag om veel creativiteit, inventiviteit en flexibiliteit. Om dit te realiseren is het team klein gehouden en is gekozen voor samenwerking met EsperantoXL die sporen heeft verdiend bij de ontwikkeling van mobiliteitsdiensten en GetHooked voor het ontwerp van de UX. De ontwikkeling zelf is gedaan op het rapid development platform van Betty Blocks. Deze keuze is zeer goed uitgevallen en mede daardoor is het team in staat geweest een minimum viable product binnen 3 maanden na opdrachtverlening te ontwikkelen.

Meer weten? Kijk op Bleap