Markten

EsperantoXL werkt voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Onze vaardigheden als systeem integrator zijn daarbij van cruciaal belang omdat we altijd kijken hoe oplossingen het beste passen in het bestaande ICT landschap.

Door complexe vraagstukken zo op te lossen zodat ze simpel en robuust in gebruik zijn. We zijn gedreven en betrokken omdat het belangrijk is om bedrijven te begrijpen om te komen tot het beste resultaat. De primaire markten waar wij ons op richten zijn Openbaar Vervoer, Logistiek en Finance. Wij helpen bedrijven bij het optimaliseren van de stroom van mensen, goederen en geld.

  Logistiek

In de Logistiek  branche staan de marges onder druk en zijn de inkomsten sterk afhankelijk van het efficient distribueren van grote volumes van goederen. Om deze logistieke processen te stroomlijnen is het cruciaal om zoveel mogelijk voordeel uit IT systemen te halen. Daarbij is het van groot belang om slimme en flexibele oplossingen te implementeren om aan de steeds sneller veranderende hoge eisen van de klanten en consumenten te kunnen voldoen.

EsperantoXL begrijpt met welke uitdagingen en dynamieken de logistieke branche te maken heeft en levert hands-on ervaring aan logistieke bedrijven van klein tot groot.

Naast maatwerk hebben we een aantal producten en bouwstenen ontwikkeld. De producten (mobiele apps, backend systemen, etc.) leveren we in de cloud of op locatie (on premise) aangepast aan de situatie en klantwensen. Onze co-development agile benadering zorgt ervoor dat creativiteit en flexibiliteit wordt gerealiseerd gedurende het ontwikkelproces maar zorgt ook voor het minimaliseren van risico’s.

Geïnteresseerd in slimme logistieke oplossingen?


Let's connect

  Openbaar Vervoer

De wereldbank verwacht dat in 2050 meer dan 50% van de bevolking in metropoolgebieden wonen.  Meer en meer mensen zullen zich dagelijks tussen woning en werk verplaatsen. Dit levert grote uitdagingen op voor de infrastructuur. Uiteraard speelt Openbaar Vervoer een belangrijke rol in de mobiliteit van stedelingen. Niet alleen vanwege snelheid, prijs en comfort, maar ook vanwege de minimale impact op de omgeving.

Diverse technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat steden zich ontpoppen als ‘smart cities’. Reizigers en medewerkers in het Openbaar Vervoer maken gebruik van de gegevens die door gemeentes en provincies beschikbaar worden gesteld. Intermodale reisplanners die, op basis van deze ‘open data’, de beste route van het ene naar het andere punt geven is een perfect voorbeeld van deze ontwikkelingen. De inzet van context aware technologieën zullen nog meer impact hebben — applicaties en apparaten kunnen gebruik maken van de locatie, status en beschikbaarheid van  personen in combinatie met gegevens uit smart sensoren. Dit zal de interactie met Openbaar Vervoer diensten drastisch veranderen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) is verantwoordelijk voor de operatie van de meest complexe en dynamische infrastructuur ter wereld. Op het gebied van mobiele bedrijfstoepassingen is EsperantoXL een ervaren partner in het ondersteunen en innoveren van de OV processen bij de NS.

In OV markt hebben mobiele medewerkers grote verantwoordelijkheden zoals het waarborgen van punctualiteit en de veiligheid maar ook in de bijdrage aan de klantbeleving van reizigers. Dit vereist betrouwbare middelen die altijd betrouwbare en actuele informatie verschaffen.


Let's connect