Stageopdracht

Van Robotic naar Smart Process Automation


EsperantoXL biedt momenteel ‘robots’ aan die bedrijven in hun informatiesysteem processen helpen. Deze robots kunnen op basis van vastgestelde parameters gestructureerde data verwerken, waardoor bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Dit bespaart ondernemers tijd en geld.

De robots zijn momenteel echter niet voorzien van kunstmatige intelligentie. Deze werken alleen op basis van ‘voorgekauwde’ gestructureerde data, waardoor hun werking bij heterogene datastromen; wisselingen in informatie of bronnen gelijk in het geding komt.
EsperantoXL heeft een sterke kennispositie binnen de ICT en ziet dat met behulp van nieuwe technieken gigantische sprongen voorwaarts gemaakt worden binnen de Cognitive Computing (waaronder wij o.a. artificial intelligence en natural language processing scharen).

Doel van dit project is dus om onze robots te verrijken met verregaande kunstmatige intelligentie waardoor zij meer en meer zelfstandig bedrijfsprocessen kunnen automatiseren.
Dit maakt tijd vrij bij developers, maar ook bij administratieve mensen, om andere taken uit te voeren waardoor meer waardecreatie ontstaat.

In het afgelopen jaar is het vooronderzoek door studenten van de Hogeschool Utrecht afgerond en is op dit moment een stagiair bezig met het ontwikkelen van de eerste Smart Robot. Vanaf augustus 2018 hebben we opnieuw plek voor een stagiair.

Hiervoor zijn we op zoek naar IT studenten met een bedrijfskundige blik die hun tanden willen zetten in het verder ontwikkelen en onderzoeken van de Smart Automation mogelijkheden.

Hoe kun je ons bereiken?


Wil je meer weten over de mogelijkheden om stage te lopen bij EsperantoXL?

Bel dan Bram Berkelaar op (+31 30 6585651) of stuur een bericht aan b.berkelaar@esperantoxl.nl.

Meer over ons