22-05-2024

Xano: de nieuwe ster in no-code ontwikkeling

No-code/low-code wint nog steeds aan populariteit. Iedereen heeft waarschijnlijk wel gehoord van OutSystems, Mendix, ServiceNow, Salesforce en Appian. Die leveranciers bieden full-stack platformen die het totale pakket bevatten. Dit betekent dat data-opslag, business/process logica en front-end allemaal ondersteund worden vanuit één platform.

Daarnaast zie je steeds meer platformen die zich primair toeleggen op één van deze onderdelen. Een voorbeeld is hiervan is Xano.

Lees meer
17-05-2024

Hoe je onderscheidend kunt blijven in een snel veranderende markt

De grote uitdaging voor bedrijven is onderscheidend van de concurrentie te blijven. Zeker in snel veranderende markten moeten ondernemers zich regelmatig afvragen welke toegevoegde waarde ze aan de klant bieden. In deze blog staat het duurzaam maken van je kritische bedrijfsapplicaties centraal en de rol die low-code daarbij kan spelen.

Lees meer
03-11-2023

Wanneer kies je ‘no code’ en wanneer ‘low code’

Met no- en low-coding platforms kan je snel software ontwikkelen die precies aansluit op de manier van werken waarmee je medewerkers vertrouwd zijn.

Maar wanneer kies je ‘no code’ en wanneer is ‘low code’ de betere keuze?

Lees meer
26-10-2023

Durf te kiezen en concentreer je op waar je goed in bent

Bedrijven zien mede door de enorme vooruitgang in technologie zoveel mogelijkheden op zich afkomen dat het steeds moeilijker wordt om strategisch de juiste keuzes te maken. Het is zeker niet raadzaam om maar elke nieuwe trend te omarmen.

Durf af en toe nee te zeggen tegen de zoveelste hype. En probeer niet van alles op de hoogte te zijn. Richt je op zaken waar je goed in bent en waar je het verschil kunt blijven maken.

Lees meer
29-08-2023

Low code software versnelt digitalisering maakindustrie

De maakindustrie behoort niet tot de meest geautomatiseerde sectoren van de economie. Bij een groot aantal processen verloopt de informatie-uitwisseling nog min of meer manueel. Machines zelf nemen natuurlijk handwerk weg, maar de communicatie tussen mensen gaat met papier, telefoon en e-mail, stelt Mark van den Berg, director of alliance operations bij low-code softwareleverancier Thinkwise. En dit traditionele handwerk kan tot verouderde systemen leiden.

Lees meer
04-07-2023

EsperantoXL wint Thinkwise National Partner of the Year Award 2023

EsperantoXL werd bekroond als National Partner of the Year tijdens Thinkwise's Partner Alliances Day, een evenement dat partners in het zonnetje zette en het succes van het low-code platform vierde.

Lees meer
20-06-2023

No-Code in de Bouw- en Vastgoedsector: Het fundament voor efficiënte groei

In de bouw- en vastgoedsector staat digitale transformatie de afgelopen jaren hoog op de agenda. In deze blog kijken we naar hoe no-code een prominente rol kan spelen in de bouw- en vastgoedsector, met concrete toepassingen van no-code ter inspiratie.

Lees meer
13-06-2023

ChatGPT als Add-on bij No-Code en Low-Code

In deze blog verkennen we de manieren waarop ChatGPT een waardevolle toevoeging is voor low-code en no-code oplossingen.

Lees meer
17-05-2023

No-code ≠ No work

10 aandachtspunten voor succesvolle No code app

Lees meer
12-05-2023

Waarom een UX wireframe als je No code hebt?

Met No code kunnen we een app snel in elkaar zetten. In deze blog vertellen we het nut van een UX wireframe en de meerwaarde ervan voor een succesvolle applicatie.

Lees meer
11-05-2023

WEM Top Partner Award : de erkenning van een mooie samenwerking

EsperantoXL heeft de WEM Top Partner Award ontvangen tijdens het WEM Partner Event. Deze erkenning is een mooie stimulans voor de succesvolle samenwerking en bevestigt ons als onderdeel van het WEM ecosysteem.

Lees meer
27-04-2023

Cloud Expo Europe Frankfurt 2023

Na het succes van de Cloud Expo Nederland van vorig jaar, is EsperantoXL dit jaar ook vertegenwoordigd op de Cloud Expo Europe in Frankfurt. Van 10 tot en met 11 mei zijn we samen met WEM en Getronics aanwezig met onze gezamelijke No-code Cloud propositie.

Lees meer
18-04-2023

No-Code Cloud

No-code cloud is een samenwerkingsverband waarbij applicaties worden ontwikkeld op een applicatieplatform waarvan de cloud-omgeving wordt gemanaged. Die applicaties worden ontwikkeld door EsperantoXL, met en voor klanten. Het applicatieplatform is van WEM, en de cloud-omgeving wordt gefaciliteerd door Getronics.

Door deze gezamenlijke propositie kunnen applicaties op een snelle en veilige manier worden ontwikkeld, met een scala aan voordelen die we hieronder behandelen. Denk aan bijvoorbeeld lagere ontwikkelingskosten of snellere deployment (soms wel binnen een dag!).

Lees meer
16-12-2022

Procesoptimalisatie met no-code: een waardig alternatief voor het middenbedrijf

Ook als middenbedrijf wil je je centrale bedrijfsprocessen zoveel mogelijk optimaliseren. Wanneer je op zoek gaat naar bedrijfssoftware die dat streven ondersteunt, dan kom je al snel uit bij standaardpakketten die weinig of geen maatwerk toelaten. Als middenbedrijf ben je niet altijd gebaat bij zo’n rigide oplossing. Een no-code ontwikkelplatform als WEM biedt in dat geval een wendbaar en werkbaar alternatief.

Lees meer
15-12-2022

Low-code en no-code: ideaal voor de ontwikkeling van add-on software?

Laten we eerlijk zijn: de meeste grotere ondernemingen redden het vandaag niet zonder ERP, hoe duur en tijdrovend de implementatie van die centrale bedrijfssoftware soms ook is. Willen ze die onmisbare ERP echter uitbreiden met extra functionaliteit of aanvullen met andere toepassingen, dan dreigen de kosten helemaal uit de hand te lopen. Gelukkig bestaan er intussen oplossingen zoals low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, die een betaalbaar en snel alternatief bieden.

Lees meer
14-12-2022

Wie is de ideale citizen developer?

Een citizen developer is iemand die zonder al te veel programmeerkennis toch zelf succesvol software kan schrijven. Het concept lijkt te mooi om waar te zijn. Maar is dat het ook? Een beetje relativering lijkt hier toch wel op zijn plaats.

Lees meer
22-11-2022

Cloud Expo op 7 en 8 december

Op 7 en 8 december vindt in Houten de Cloud Expo plaats waar alle ontwikkelingen rondom cloud technology zich presenteren. Op onze stand, in samenwerking met WEM en Getronics vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van WEM. Onze consultants laten je zien hoe eenvoudig het is om business applicaties te ontwikkelen met dit no code platform.

Lees meer
01-11-2022

EsperantoXL bestaat 20 jaar!

2022 is een heel bijzonder jaar voor EsperantoXL, want we vieren ons 20-jarig jubileum. Een mijlpaal waar we natuurlijk enorm trots op zijn! Dit jaar vieren we dit door op meerdere momenten hierbij stil te staan.

Over vieren gesproken... een spetterend jubileumfeest in de zon
met onze medewerkers hebben we inmiddels al van ons lijstje kunnen strepen.

Lees meer
14-10-2022

Hackathon Thinkwise Summit '22

Afgelopen week nam EsperantoXL deel aan de hackathon tijdens de Thinkwise Summit '22.

Ons team werkte onvermoeibaar 2 dagen lang door, ondertussen verzorgd door Thinkwise met sterke koffie, versnaperingen en smakelijke pizza's. Natuurlijk kregen alles aan de praat en leverden we een gebruiksklare applicatie op voor meerjarige onderhoudsplanning van asset management.

Dank aan Thinkwise voor deze uitdaging, onze missie is geslaagd!

Lees meer
11-10-2022

Thinkwise Low Code Summit 2022

Op 12 oktober organiseert Thinkwise haar jaarlijkse Low Code Summit in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Als Silver partner is EsperantoXL natuurlijk ook vertegenwoordigd tijdens het event, je bent van harte welkom op onze stand.

Dit jaar staat de Summit in het teken van 'Accelerate digital strategies to face ongoing disruption'.

Lees meer
23-09-2022

EsperantoXL innoveert Oorlogsgravenstichting met no-code platform WEM

Applicaties bereiken vroeg of laat het einde van hun levenscyclus. In plaats van de zware investering in een compleet nieuwe ontwikkeling via de klassieke waterfallmethode, kiezen bedrijven steeds vaker voor een snelle, flexibele make-over van hun toepassing via een no-code platform. EsperantoXL bouwde zo voor de Oorlogsgravenstichting een nieuw slachtofferregistratiesysteem met het no-code platform WEM en begeleidde de ontwikkeling van de nieuwe website.

Lees meer
22-07-2022

Low-code biedt nieuwe mogelijkheden aan ERP

De belofte van ERP is even helder als ambitieus: geen moeizame koppeling tussen allerlei verschillende applicaties, maar één geïntegreerd platform om je hele bedrijfsvoering te ondersteunen. Alleen verandert de wereld vandaag zo snel, dat het voor een klassieke ERP-omgeving zoals die van SAP meer dan een behoorlijke uitdaging vormt om continu bij te blijven. Maar net daar kan low-code het verschil helpen maken.

Lees meer
30-05-2022

Een composable ERP op maat: het model van de toekomst

Een composable ERP op maat: het model van de toekomst

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een composable ERP, waar is het geschikt voor en welke problemen lost het op.


Lees meer
06-04-2022

Meer halen uit je no-code platform met een Betty Blocks partner

Tegen 2023 kan iedereen applicaties bouwen. Dat is het statement dat Betty Blocks maakt. Toch is het een goed idee om je eerste stappen in no-code development te zetten met een Betty Blocks partner.

Lees meer
05-04-2022

Vijf veelgemaakte fouten in low-code ontwikkeling

Low-code en no-code maken maatwerk snel en betaalbaar. Maar het betekent allerminst dat je zomaar blindelings een project in mag duiken. We staan stil bij vijf veelgemaakte fouten in low-code en no-code ontwikkeling.

Lees meer
17-03-2022

Snelheid maakt het verschil: De overeenkomsten tussen low-code, no-code en RAD

De wereld verandert razendsnel. Alleen bedrijven die even snel en flexibel op de veranderende wensen van hun klanten inspelen, blijven de concurrentie voor. Om dat waar te maken, moet ook de IT-afdeling korter op de bal spelen, bijvoorbeeld met de snellere ontwikkeling van nieuwe apps. Om die snelheid te realiseren, haalt een low-code platform inspiratie bij Rapid Application Development.

Lees meer
13-01-2022

2022: de belangrijkste ontwikkelingen in no-code en low-code

2020 en 2021 waren coronajaren, 2022 wordt er weer één. Waar de samenleving behoorlijk wordt ontwricht en afgeremd door het virus, draaien de digitale samenleving en de digitale transformatie van het bedrijfsleven juist op volle toeren. Mede daardoor zit de markt van no-code en low-code enorm in de lift. We leggen uit wat in 2022 de belangrijkste trends en ontwikkelingen zijn op het vlak van (no-code en low-code) softwareontwikkeling.

Lees meer
30-11-2021

WEM: voor welke applicaties is dit no-code platform geschikt?

Het Nederlandse WEM is als procesgebaseerd, no-code applicatieontwikkelplatform uniek. Dankzij het gebruik van flowcharts en de drag-and-drop page editor kun je namelijk bijzonder intuïtief én razendsnel applicaties ontwikkelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van WEM? Waarvoor is het precies geschikt? En zijn er alternatieve platformen voorhanden?

Lees meer
25-10-2021

Een greep uit de legio mogelijkheden van low-code development

Low-code maakt het mogelijk om vele malen sneller applicaties te ontwikkelen. Van het automatiseren van snel veranderende processen en het vervangen van legacy-applicaties tot het bouwen van SaaS-oplossingen en het uitproberen van ideeën: we sommen op wat je allemaal kunt maken met low-code platforms. Daarnaast leggen we uit voor welke branches het interessant kan zijn en voor welke toepassingen je vooral géén low-code softwareontwikkeling moet inzetten.

Lees meer
25-10-2021

Low-code en no-code: is er nog wel een verschil?

Traditioneel is er een duidelijk verschil tussen low-code en no-code: low-code is voor professionele developers met een IT-achtergrond, terwijl no-code focust op mensen die geen kennis van programmeren hebben. We zien nu dat de twee concepten steeds meer naar elkaar toe bewegen. In dit artikel gaan we in op vragen als: is er nog een verschil? En voor wie is dit verschil relevant? Plus: we leggen uit waarom low-code en no-code in de toekomst (nagenoeg helemaal) versmelten.

Lees meer
28-05-2021

No-code en low-code als aanvulling op standaardsoftware

Standaardpakketten zijn (relatief) goedkoop en rijk aan functionaliteiten, maar sluiten vaak net niet helemaal goed aan op jouw bedrijfsprocessen. In plaats van te kiezen voor dure en tijdrovende maatwerksoftware, kun je beter met no-code of low-code een klein stukje maatwerk laten ontwikkelen dat jouw specifieke probleem oplost.

Lees meer
17-05-2021

Betty Blocks: de basis voor jouw digitale transformatie?

Het Nederlandse no-code platform Betty Blocks blijft keihard aan de weg timmeren. Daarbij doelen we niet (per se) op het hypermoderne hoofdkantoor, maar op de groeiende maturiteit van de software, het snel toenemende aantal organisaties dat het platform omarmt en de steeds uitgebreidere waaier aan mooie Betty Blocks-applicaties. In dit artikel leggen we uit hoe Betty Blocks helpt je digitale transformatie te realiseren én voor wat soort applicaties je het kunt gebruiken. Daarnaast geven we wat spraakmakende voorbeelden van Betty Blocks-applicaties.

Lees meer
06-04-2021

Wanneer kies je voor Rapid Application Development?

Het bouwen van business applicaties via no-code en low-code platformen kent een aantal grote voordelen. Maar wanneer kies je er nu precies voor? Wanneer juist niet? En zijn deze platformen ook geschikt voor het ontwikkelen van complexe applicaties?

Lees meer
11-02-2021

We zijn Thinkwise Partner of the Year 2020!

De Thinkwise System Integrator Partner of the Year 2020 Award is dit jaar uitgereikt aan EsperantoXL. Een blijk van waardering voor de mooie resultaten van het afgelopen jaar en de diverse projecten die lopen. EsperantoXL is de onbetwiste winnaar van deze award!

Lees meer
01-12-2020

Low-code en no-code: vooruitblik op 2021

Na 1672 lijkt ook 2020 de boeken in te gaan als Rampjaar. Toch was niet alles rampzalig: veel bedrijven hebben – weliswaar noodgedwongen – de coronacrisis aangegrepen om hun digitale transformatie te versnellen. Nu de feestdagen in het verschiet liggen, blikken wij alvast vooruit. Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen no-code en low-code applicatieontwikkeling in 2021?

Lees meer
13-11-2020

Wat is no-code en hoe werkt het

Wat is no-code nu eigenlijk precies? Wat zijn de belangrijkste verschillen met low-code? Wat zijn de belangrijkste voordelen van no-code? In dit blogartikel leggen we het uit.

Lees meer
08-10-2020

Wat je als bedrijf kunt leren van de agile aanpak van Tesla

Hoe kan het dat Tesla als relatief jong bedrijf de grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld is geworden? Simpel: dankzij de agile ontwikkelingsmethode van auto’s en fabrieken. De methode is afgekeken uit de softwareontwikkeling en zorgt ervoor dat ze andere automerken met hun enorm lange ontwikkelcycli de loef afsteken. Hoe past Tesla de agile principes toe op automotive? En wat kun je hier als bedrijf van leren voor het realiseren van digitale transformatie?

Lees meer
15-09-2020

EsperantoXL bundelt krachten met RoboRana BE en zet in Nederland nieuwe stap in automatisatieverhaal

RoboRana voegt met Intelligent Process Automation-strategie automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen samen in één Digital Automation Toolbox

Lees meer
03-09-2020

Digitale transformatie: het belang van snel applicaties ontwikkelen

Digitale transformatie helpt je om beter en sneller in te spelen op behoeften van klanten, efficiënter te opereren en medewerkers tevreden te houden. Snel applicaties kunnen ontwikkelen kan daarbij essentieel zijn. We leggen uit hoe no-code en low-code platformen, die Rapid Application Development (RAD) mogelijk maken, je helpen om je digitale transformatie te laten slagen.

Lees meer
31-08-2020

Thinkwise: wanneer kies je dit low-code platform voor enterprise-software?

Thinkwise startte in 2002 als low-code-alternatief voor ERP-software. Inmiddels kun je met het Nederlandse softwareontwikkelingsplatform een breed scala aan enterprise ready applicaties bouwen. Waar is Thinkwise precies geschikt voor? Hoe kun je er legacy-systemen mee vervangen? Wat zijn de voordelen? En zijn er alternatieve platformen beschikbaar?

Lees meer
25-08-2020

Formulieren digitaliseren met no-code en low-code tools

Veel organisaties werken nog steeds met papieren formulieren, spreadsheets of Access-databases. Niet alleen is dit een tijdrovende, foutgevoelige en prijzige manier van data vergaren en verwerken, ook loop je het risico niet altijd over accurate en up-to-date informatie te beschikken. De oplossing? Digitaliseer je formulieren. En dat kan gemakkelijk en snel via no-code of low-code.

Lees meer
20-04-2020

Partnership Thinkwise

EsperantoXL sluit zich aan bij het snelgroeiende partnernetwerk van low-code platformleverancier Thinkwise.

Lees meer
20-03-2020

Bescherm de Zorg

Beschermdezorg.nl geeft inzicht in de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen van samenwerkingsverbanden in de zorg. Dit ten behoeve van het veilig werken in COVID-19 tijd.

Lees meer
18-03-2020

Welkom in de Excel Hel

Van gedecentraliseerde data naar een overkoepelende oplossing

Lees meer
16-03-2020

Werkwijze ivm Corona virus

Vanwege de door de overheid geadviseerde maatregelen, om de verspreiding van het COVID-19 (Corona) virus te beperken, werken onze medewerkers vanaf 16 maart 2020 vanuit huis.

Lees meer
19-02-2020

Betty Blocks vs Mendix vs Outsystems vs WEM: welk platform kiezen?

Vergelijking van de meest bekende No Code platforms op dit moment: Betty Blocks, Mendix, Outsystems en WEM. Alle voor- en nadelen per platform op een rij.

Lees meer
16-02-2020

Datalek bij Gemeente Assen - wat kunnen gemeenten hiervan leren?

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: door een datalek komen privégegevens op straat te liggen. En niet alleen bedrijven hebben hier last van, maar ook bij gemeenten komen datalekken met regelmaat voor.

Lees meer
30-01-2020

UX in de wereld van no-code: hoe werkt dat?

Wij vertellen je wat UX is, hoe je het toepast en hoe dit juist kan worden ingezet in combinatie met No-code bij de ontwikkeling van jouw producten of diensten.

Lees meer
30-01-2020

Een moeras aan IT-systemen: hoe trek je jouw organisatie hieruit?

Bij veel organisaties is het IT-netwerk een onoverzichtelijke lappendeken van verouderde legacy-systemen, oude en nieuwe applicaties en programma’s. Een groot probleem in een competitief tijdperk waarin data driven-beslissingen het verschil kunnen maken tussen overleven of failliet gaan.

Lees meer
23-01-2020

7 tips voor no-code binnen je organisatie

Een applicatie (laten) ontwikkelen op de traditionele manier kan een dure, pittige en tijdrovende klus zijn. No-code biedt alternatieven voor deze potentiële knelpunten. Welke dat zijn leggen we je in deze blog uit aan de hand van een aantal concrete tips.

Lees meer
13-01-2020

No-code development: wat kun je wel en niet bouwen?

No-code is een uitstekende manier om snel en met beperkte programmeerkennis toch moderne en functionele applicaties te ontwikkelen. Maar wat kun je precies bouwen met behulp van no-code? En wat zijn de beperkingen van no-code development? In dit blogartikel leggen we het uit.

Lees meer
28-11-2019

Wat is het nut van een document management systeem (DMS)

Documentmanagementsystemen worden steeds belangrijker bij het ordenen van informatiestromen, zeker omdat de hoeveelheid informatie binnen veel organisaties snel groeit.

Lees meer
25-10-2019

Low-code no-code congres op 6 november

EsperantoXL is partner van het Low-code No-code Congres op 6 november in het Postillion Convention Centre WTC in Rotterdam. Het event stond gepland in het stadion Feijenoord maar is verplaatst ivm een besluit van de UEFA voor de Europacup wedstrijd van 7 november.

Lees meer
10-09-2019

Een MVP bouwen met no-code: hoe ga je te werk?

Maar hoe bouw je een MVP met no-codesoftware? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten die je in het oog moet houden? Wij leggen het uit aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

Lees meer
10-04-2019

Betty Blocks Academy Night bij EsperantoXL

De Betty Blocks Academy Night biedt je alle ins en outs op het gebied van no-code, citizen development en succesvolle implementaties. In de verschillende workshops kun je meer te weten komen over de mogelijkheden en toepassing van het Betty Blocks platform.

Lees meer
19-03-2019

EsperantoXL wint Partner of the Year Award 2019 van Betty Blocks

EsperantoXL heeft de Partner of the Year Award 2019 van Betty Blocks gewonnen. De IT-dienstverlener heeft het wereldwijd actieve no-code-ontwikkelplatform onder meer geholpen met inhoudelijk technische feedback en het opzetten van de Betty Blocks Academy

Lees meer
27-02-2019

Zaakgericht werken binnen de overheid: hoe pak je dat aan?

Overheidsinstellingen zoals gemeenten zijn organisaties met een zeer breed werkveld. Een paspoort of rijbewijs verlengen, een adreswijziging doorgeven, het aanvragen van een uitkering of het indienen van een bouwvergunning;

Lees meer
21-02-2019

Rapid Application Development: de 6 stappen naar een app

In het huidige IT-landschap dien je snel te kunnen schakelen en innoveren. De software-ontwikkelmethode Rapid Application Development (RAD) biedt uitkomst. Maar wat is RAD nu precies? Waarom is het aan te raden? En welke stappen worden er bij het maken van een app doorlopen? Wij leggen het uit.

Lees meer
31-01-2019

Betty Blocks nominatie: partner of the year

We zijn ontzettend trots dat we jullie mogen vertellen dat ExperantoXL ook dit jaar weer genomineerd is voor twee prestigieuze partner awards. Op 14 maart 2019 zullen wij tijdens het Betty Blocks on Stage Event strijden om de titel ‘Partner of the Year’ en is onze eigen Frans Hoeks opnieuw genomineerd voor ‘Engineer of the Year’.

Lees meer
28-01-2019

IT-trend bij gemeenten: ‘Self Service Platforms’ voor burgers

Wat zijn de verschillende kenmerken van de Self Service Platforms bij gemeenten waarbij burgers veel zaken zelf kunnen regelen. Lees hierover verder.

Lees meer
15-01-2019

Innovatie in het IT-landschap voor gemeentes: 3 trends

De drie IT-trends bij gemeentes: gebruik van API’s | informatievoorziening via Common Ground | Data-uitwisseling via NLX --> lees meer

Lees meer
11-01-2019

Na invoering AVG: hebben gemeenten hun ICT-systemen op orde?

Wat zijn voor 2019 bij gemeentes de grootste struikelblokken bij IT na invoering van de AVG? Lees hoe de gemeentes in Nederland er nu voorstaan.

Lees meer
24-12-2018

Oliebollentoer 2018

Van 18 tot 20 december reed de EsperantoXL Oliebollentoer weer door het land. Drie dagen genieten met onze klanten en relaties van warme choco (met rum als finishing touch voor de liefhebbers) en knapperige oliebollen onder een dikke laag poedersuiker. Dit als dank voor de fijne samenwerking in 2018.

Lees meer
15-11-2018

Waarom falen grote IT-projecten vaak en hoe voorkom je dit?

In deze blog lees je waarom grote IT-projecten zoals RPA- en RAD-projecten vaak falen en hoe je dit als organisatie kunt voorkomen.

Lees meer
02-10-2018

Is jouw bedrijf toe aan een efficiënter HRM-proces?

De HRM-praktijk kan bij veel bedrijven nog een stuk efficiënter worden ingericht. Hieronder vind je 4 signalen dat je HRM-processen niet lekker lopen.

Lees meer
25-09-2018

5 signalen om over te stappen op een geautomatiseerde klantenservice

Welke signalen duiden er op dat je als organisatie toe bent aan een geautomatiseerde klantenservice? En welke voordelen heeft het? Wij leggen het uit.

Lees meer
14-08-2018

6 signalen om een verouderd offerteproces nieuw leven in te blazen

Tender management automation kan offertetrajecten die qua tijd of geld flink in de papieren lopen, efficiënter en goedkoper maken. In deze blog laten wij zien hoe dit traject er in de praktijk uitziet.

Lees meer
19-07-2018

Snel ontwikkelen van applicaties via blocks store van Betty Blocks

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de ‘Block Store’. Met deze update kun je blocks van web services direct installeren in jouw eigen webapplicaties.

Lees meer
28-06-2018

3 oorzaken van een traag en inefficiënt verkoopproces

Wat zijn de oorzaken van een traag en inefficiënt verkoopproces? In dit artikel laten we zien waar de problemen vandaan komen en hoe je ze kunt oplossen.

Lees meer
21-06-2018

5 signalen die duiden op een onoverzichtelijk informatiesysteem

Het aanbrengen van een goede structuur in de administratie is bij veel bedrijven dan ook een verwaarloosd onderdeel van de workflow. Wat zijn de meestvoorkomende problemen die gepaard gaan met een gedecentraliseerd en onoverzichtelijk informatiesysteem? En wat kun je hieraan doen?

Lees meer
14-06-2018

Meer omzet en minder kosten door digitale urenregistratie

Urenregistratie wordt bij bedrijven vaak onzorgvuldig gedaan en kost veel tijd. In deze blog vertellen we waarom het digitaliseren ervan een goed idee is.

Lees meer
07-06-2018

Is jouw bedrijf toe aan een gedigitaliseerde sales-workflow?

Is jouw bedrijf toe aan een gedigitaliseerde sales-workflow? In deze blog vertellen wij over vier mogelijke signalen die je kunt herkennen en geven wij de voordelen van een geautomatiseerde sales-workflow.

Lees meer
28-05-2018

Waarom switchen naar digitale factuurverwerking?

Doe je als organisatie nog aan handmatig factureren? Lees hier wat de voordelen zijn van het switchen naar digitale facturatie en hoe je dit automatiseert.

Lees meer
14-05-2018

EsperantoXL wint Betty Blocks Award voor ‘Newcomer of the Year’

EsperantoXL heeft de award voor ‘Newcomer of the Year’ gewonnen bij de Betty Blocks-Awards 2018. Deze awards worden uitgereikt door Betty Blocks om de kwaliteiten van hun partners te benadrukken.

Lees meer
27-03-2018

Welke soorten apps kan ik bouwen met Betty Blocks?

Een van de populairste en beste no-codeplatforms is Betty Blocks. Maar wat kun je precies met Betty Blocks? Hoe werkt het platform en welke soorten apps kun je ermee bouwen? In dit artikel laten we het zien, onder andere aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Lees meer
19-03-2018

Rapid Application Development: van low-code naar no-code

Low-code- en no-code ontwikkelplatformen vereenvoudigen het programmeren. Maar wat betekenen de termen low-code en no-code? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee ingenieuze vormen van Rapid Application Development (RAD)? In dit artikel leggen we het uit.

Lees meer
05-05-2017

Betty Blocks opgenomen in Gartner Magic Quadrant

Betty Blocks is door Gartner gepositioneerd in het ‘Magic Quadrant for Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service’ (HPaPaaS).

Lees meer
21-04-2017

EsperantoXL versnelt de digitale transformatie bij organisaties door de inzet van het Betty Blocks-platform

https://esperantoxl.nl/esperantoxl-versnelt-de-digitale-transformatie-bij-organisaties-door-de-inzet-van-het-betty-blocks-platform/

Lees meer
Cta coffee

Heb je vragen na aanleiding van onze blogs of ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Bel ons op 085 760 35 99

of stel de vraag online