Amsterdam – EsperantoXL heeft de award voor ‘Newcomer of the Year’ gewonnen bij de Betty Blocks-Awards 2018. Deze awards worden uitgereikt door Betty Blocks om de kwaliteiten van hun partners te benadrukken die gebruik maken van hun No-Code platform. Met de award voor ‘Newcomer of the Year’ geven ze een eerbetoon aan het bedrijf dat snel zijn weg heeft gevonden in de wereld van No-Code.


Betty Blocks is een No-Code platform dat volledig in de cloud werkt. Iedereen die enige affiniteit met IT heeft, kan met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. De start-up werd in 2017 en 2018 door Gartner opgenomen in het Magic Quadrant for Enterprise HPA-PaaS Report. Betty Blocks heeft de ambitie om de gevestigde orde uit te dagen en zich in de top vijf van applicatie-ontwikkelplatformen in de wereld te nestelen.

Interview met Bram Berkelaar – eigenaar van EsperantoXL


Wanneer zijn jullie gestart met de samenwerking met Betty Blocks?

“Sinds 2016 werken wij samen met Betty Blocks. Wij hebben inmiddels zo’n 10 tot 15 projecten afgerond.”

Wat was destijds de reden om partner te worden van Betty Blocks?

“Hoe Betty Blocks naar IT kijkt, is heel erg in lijn met de onze. De opkomst van een No-Code platform – wat leidt tot veel meer snelheid in je organisatie, zelfsturende teams en de mogelijkheid om als bedrijfskundige naar IT te kunnen kijken – waren voor ons de sleutel om met een platform als Betty Blocks nauwer samen te werken.”

En waarom kozen jullie destijds voor Betty Blocks en geen ander No Code platform?

“Betty Blocks liep qua techniek destijds echt voorop, en nu nog steeds. We hadden door onze gedeelde visie ook meteen een ‘klik’. Daarbij konden wij voor de verschillende projecten die wij voor klanten hebben uitgevoerd ook snelle resultaten boeken, wat voor ons maar ook zeker voor onze klanten erg fijn is.”

Hebben jullie enkele voorbeelden van projecten die jullie samen met Betty Blocks hebben opgepakt?

“Jazeker, wij hebben meerdere uiteenlopende projecten voltooid. Denk aan een goed werkende applicatie voor autodeelplatform Bleap. Verder hebben wij voor de Gemeente Utrecht met behulp van Betty Blocks een geheel nieuw serviceportaal VTH ontwikkeld. Voor uitzendbureau Actief Werkt! hebben wij een nieuwe applicatie ontwikkeld.”

Hoe tevreden zijn jullie over de ontvangen award en hoe zien jullie de toekomst (samen met Betty Blocks?)

“Het feit dat we voor 3 van de 4 categorieën waren genomineerd wat resulteert in 1 award, geeft mij echt een gevoel van trots. Het komende jaar willen wij de samenwerking intensiveren en gaan wij voor de award ‘Partner of the Year’.”

Interview met Tom Oudhuis – Partner Executive Betty Blocks


Hoe vaak organiseren jullie deze award uitreiking?

“Dit is de eerste keer dat wij deze award uitreiking hebben georganiseerd, we zijn van plan dit vanaf nu elk jaar te herhalen. We organiseren wel vaker Betty Blocks on Stage events, waarbij wij vooral aan alle geïnteresseerden willen laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met no coding platforms waar geen traditioneel maatwerk IT meer bij komt kijken. Wij geven onze partners de kans zich te profileren, organiseren workshops, lezingen over low code en No Code oplossingen.”

Waarom heeft EsperantoXL de award ‘Newcomer of the Year’ ontvangen?

“EsperantoXL heeft als nieuwe partner razendsnel zijn weg gevonden en is in korte tijd een No-Code specialist geworden. In deze tijd hebben ze veel interessante projecten afgerond voor diverse organisaties. Wij voelen vanuit Betty Blocks een perfecte match met EsperantoXL. Wat er bij de reeds voltooide projecten echt uitsprong was hun snelle manier van daadkrachtig handelen, binnen enkele weken of maanden werd er vaak meteen resultaat geboekt.”

FAQs


Waarom Betty Blocks?

Betty Blocks is een no-code platform dat toelaat op een heel visuele en intuïtieve manier applicaties te ontwikkelen, zonder zelf code te schrijven. Zo kunnen bedrijven veel sneller applicaties inzetten die inspelen op de noden van klanten.

Wat kan er met low-code worden gemaakt?

Met low-code kun je elk type bedrijfsapplicatie ontwikkelen: van een eenvoudige formulierapplicatie tot een complete ERP-omgeving.

Welke bedrijven gebruiken low-code?

Low-code is geschikt voor elk type bedrijf. Zowel mkb als enterprise maken vandaag gebruik van low-code.

Bram Berkelaar

Bram Berkelaar

CEO

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Wij kunnen je er meer over vertellen.

Gerelateerde Blog


toon alles