Laagdrempelig apps ontwikkelen in low-code en no-code


Hebben we het over het verrijken van een bestaande ERP-omgeving door er nieuwe mogelijkheden aan toe te voegen of er nieuwe applicaties mee te verbinden, dan wordt het ineens een ander verhaal. Bij zo’n kleinschalig ontwikkelproject is maatwerk juist wel een goede mogelijkheid. Zeker nu de mogelijkheden van low-code en no-code ontwikkeling de drempel tot het schrijven van maatwerk sterk hebben verlaagd.

Low-code en no-code bieden platformen voor een vereenvoudigde, visuele vorm van softwareontwikkeling. Er is minder of geen formele, gespecialiseerde programmeerkennis voor vereist. De gebruiker van een low-code ontwikkelplatform als Thinkwise hoeft zich, om het even heel scherp te stellen, enkel nog te concentreren op de bedrijfslogica. Eenmaal geanalyseerd en gedefinieerd, laat die zich via het Thinkwise-platform vervolgens snel en eenvoudig in code omzetten.

No-code gaat nog een stap verder in die drempelverlaging. Hoef je niet bepaald een ervaren programmeur te zijn om met low-code te werken, je moet toch nog altijd een minimaal inzicht hebben in applicatieontwikkeling. Om te werken met no-code ontwikkelplatformen als WEM en Betty Blocks is zelfs dat niet langer een vereiste, wat de deur in principe openzet voor medewerkers uit de business zonder kennis van of ervaring met softwareontwikkeling: de citizen developers.

Itho2

Itho Daalderop ontwikkelt buitendienst-app met no-code


Het gebruik van no-code en low-code ontwikkelplatformen compenseert de rigiditeit van een centraal ERP-systeem. No-code of low-code zorgen voor de flexibiliteit die nodig is om datzelfde systeem te doen evolueren. Zo kun je je ERP aanpassen aan nieuwe behoeften. Of je breidt je ERP-omgeving uit met nieuwe mogelijkheden, al dan niet via integratie met andere applicaties.

Een mooi voorbeeld van dat laatste vinden we bij Itho Daalderop; een Nederlandse ontwikkelaar en producent van duurzame binnenklimaatoplossingen. Het bedrijf is een van de grootste marktspelers op het gebied van ventilatie en verwarming, zowel in Nederland als in België. Het productaanbod van Itho Daalderop omvat onder meer boilers en cv-ketels, maar ook rookgasafvoer en ventilatiesystemen.

Voor de plaatsing en het onderhoud van al die producten doet Itho Daalderop een beroep op een uitgebreid extern netwerk van zelfstandige onderaannemers. Om die servicemonteurs en installateurs bij hun buitendiensttaken zo goed mogelijk te ondersteunen, ontwikkelde Itho Daalderop een mobiele app. Via die app kunnen de monteurs de juiste handleidingen en andere documentatie raadplegen, ter plaatse bij de klant, zodat de installatie en het onderhoud gegarandeerd snel en veilig verlopen. De applicatie voorziet ook in een automatische koppeling met een tool waarmee installateurs de producten van Itho Daalderop configureren en programmeren. Via dezelfde app kunnen zij ook die configuratietool beheren.

bettyblocks.jpg

Betty Blocks-ontwikkelplatform integreren met ERP


Voor de ontwikkeling van de mobiele buitendienst-app maakte Itho Daalderop handig gebruik van het no-code ontwikkelplatform Betty Blocks. Het bedrijf had al eerder met het platform gewerkt en kon rekenen op ondersteuning door EsperantoXL, waardoor het ontwikkelproces extra voorspoedig verliep.

De integratie van de app met het ERP-systeem van Itho Daalderop zorgt ervoor dat zij al hun installateurs vanuit die centrale omgeving kunnen voorzien van de juiste documentatie en configuratie-instellingen voor al hun producten. De app zelf zorgt ervoor dat ze dat overal kunnen doen, bij iedere klant, en op het moment dat het effectief nodig is. Dankzij de app beschikken de installateurs ten slotte over alle nodige tools en informatie om hun opdrachten snel en efficiënt te kunnen uitvoeren. Zo is uiteindelijk iedereen gebaat bij de combinatie van Betty Blocks en ERP.


FAQs


Is no-code geschikt voor het maken van een app?

Jazeker. No-code is onder meer bruikbaar voor applicaties voor business management, backoffice, offertes, ordermanagement, urenregistratie, data dashboards en tickets.

Is het slim om mijn hele ERP in een low-code platform te laten herbouwen?

Een ERP-systeem bouwen met een low-code platform is technisch perfect mogelijk. Het is slim om dat te doen wanneer je bedrijfsprocessen zo specifiek zijn dat er in de markt geen pakketoplossing voor bestaat. Liever dan je processen aan te passen, bouw je dan een ERP op maat met een low-code platform.

Waarom is EsperantoXL de aangewezen partij voor mij voor low- of no-code?

EsperantoXL is de aangewezen partij voor low- of no-code omdat we ruim twintig jaar ervaring hebben in hardcore softwareontwikkeling, met low-code en no-code. We hebben verschillende awards van Betty Blocks en Thinkwise in de wacht gesleept. Is je nieuwe app live? Dan houdt het wat ons betreft niet op. Wij focussen het liefst op een langetermijnsamenwerking.

Bram Berkelaar

Bram Berkelaar

CEO

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Wij kunnen je er meer over vertellen.

Gerelateerde Blog


toon alles