Betty Blocks is een cloudplatform voor no-code development


Het platform richt zich expliciet op de citizen developer: de businessmedewerker die applicaties bouwt zonder kennis van programmeertalen. Betty Blocks positioneert zich als een ware gamechanger: Een platform voor No-code development waarmee je heel snel en intuïtief rechttoe, rechtaan applicaties bouwt. Heel vaak gaat het om basisapplicaties die Excel-rekenbladen en Access-databases vervangen.

Evengoed is Betty Blocks ook een interessante oplossing voor de professionele applicatie-ontwikkelaar. Die kan namelijk mooie frontend applicaties bouwen met Betty Blocks als backend. Een mooie rol voor de professionele ontwikkelaar is ook die van coach van de citizen developer. De professional is dan diegene die het platform aan de hand van custom componenten helemaal naar de hand van de citizen developer zet. Of wat we in de praktijk ook vaak zien: de professional zorgt voor ondersteuning – lees: grijpt in – wanneer de citizen developer ergens halverwege de ontwikkeling van een applicatie vastloopt.

Processen versnellen


Betty Blocks laat zich in de praktijk overigens relatief makkelijk koppelen met andere systemen, zoals een ERP- of een CRM-pakket. Het no-code platform is namelijk bijzonder geschikt om op een laagdrempelige manier kleine, handige applicaties neer te zetten die processen versnellen. Wat we dan zien is dat bedrijven Betty Blocks inzetten voor de ontwikkeling van applicaties die informatie doorsturen naar een financieel pakket, bijvoorbeeld. En wanneer een organisatie het gebruik van Betty Blocks eenmaal in de vingers heeft, volgen er al snel heel wat toepassingen. Op die manier haal je als bedrijf zo veel mogelijk waarde uit je investering in de Betty Blocks-licentie.

Rond een no-code platform als Betty Blocks hangt vaak de perceptie dat je als ontwikkelaar alles zelf kan doen. Die hands-on mentaliteit heeft in de context van no-code development zeker haar meerwaarde, maar het maakt de rol van een externe, onafhankelijke partner niet overbodig – integendeel. Wie ondoordacht met no-code aan de slag gaat, kan wel degelijk veel fout doen. Het is niet omdat de ontwikkeling snel vooruit gaat en je de apps op een visuele manier opbouwt, dat je geen fouten kunt maken. Het risico bestaat dat je functioneel de bal misslaat, waardoor de app uiteindelijk toch net niet doet wat je ervan had verwacht. Soms lukt het niet om succesvol te integreren met andere systemen. Mogelijk zag je de vereisten op het vlak van security over het hoofd.

Bettyblocks

Een no-code platform als Betty Blocks is gericht op Rapid Application Development (RAD). Die methode creëert in het ontwikkelingstraject van applicaties een enorme snelheid, met name door consistent op prototyping en testing in te zetten. Dat levert een korte feedbacklus op, waardoor de ontwikkeling aan snelheid wint. Maar dat betekent nog niet dat je de andere facetten van het traject zomaar snel kunt afraffelen. Net daar kan een partner het verschil helpen maken: door erover te waken dat het bedrijf op het juiste moment de juiste hoeveelheid aandacht heeft voor de diverse aspecten van het ontwikkelingsproces.

Wanneer een bedrijf ons vraagt om als Betty Blocks partner voor hen op te treden, nemen we in de eerste plaats de tijd om zorgvuldig de business case te bouwen. We doen dat in de eerste plaats als een onafhankelijke adviseur. Heeft het bedrijf op dat moment nog geen keuze voor een no-code platform gemaakt, dan bestaat onze tweede opdracht eruit om – in functie van de concrete business case en de verwachtingen die het bedrijf daaraan heeft gekoppeld – de selectie van het best passende platform te faciliteren. Heel vaak is dat Betty Blocks, maar zeker niet altijd. Ons uitgangspunt is daarbij heel eenvoudig: als je business wil genereren, moet je eerlijk advies durven geven. Dat is precies waar wij als partner voor staan.

meer-halen-uit-je-betty-3.jpg

Geen beginnersfouten


Het uiteindelijke doel van onze rol als Betty Blocks partner is uiteraard dat onze klant na verloop van tijd zelfstandig met het platform aan de slag gaat. Wij zorgen voor de juiste begeleiding, stippelen het juiste pad uit en zorgen voor de nodige opleiding. Het voordeel dat een bedrijf hier uithaalt, ligt voor de hand. Als ervaren partner hebben wij een diepgaande kennis van het no-code platform van Betty Blocks. De mogelijke drempels en valkuilen bij de opstart van een nieuw traject hebben voor ons geen geheimen meer. Met name in de beginfase maken we voor onze klanten het verschil. Zij kunnen de typische beginnersfouten overslaan, net omdat een ervaren partner voor de juiste kaders en scope zorgt.

Naarmate het traject vordert, evolueert onze betrokkenheid stap voor stap naar een adviserende rol. Maar ook dan – en door de hele journey die we met de klant afleggen – blijft kennisoverdracht essentieel. De zelfredzaamheid van onze klanten is het doel dat we vanaf de start voor ogen houden. Belangrijk is daarbij dat we onze klanten actief helpen bij het opsporen van nieuwe business cases. Dat laat hen toe het gebruik van het no-code platform sterker in de organisatie te verankeren en uiteindelijk vaak meer resultaten te bereiken dan dat ze oorspronkelijk hadden voorzien…

Cta coffee
Ben je benieuwd hoe low-code of no-code jouw organisatie kan helpen om digitaal te transformeren?

Neem dan vrijblijvend contact op met EsperantoXL om de mogelijkheden door te spreken.

FAQs


Wat is het beste no-code platform?

Volgens onderzoeksbureau Gartner behoren Betty Blocks, Mendix en OutSystems tot de beste no-code en low-code platforms.

Hoe werken no-code platforms?

No-code platforms werken op basis van een grafische user interface. Bij de ontwikkeling van applicaties hoef je zelf geen code te schrijven.

Waarom Betty Blocks?

Betty Blocks is een no-code platform dat toelaat op een heel visuele en intuïtieve manier applicaties te ontwikkelen, zonder zelf code te schrijven. Zo kunnen bedrijven veel sneller applicaties inzetten die inspelen op de noden van klanten.

Onze visie op No-code

In deze whitepaper bespreken we hoe No-code in de praktijk kan worden toegepast.

Lees meer
Bram Berkelaar

Bram Berkelaar

CEO

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Wij kunnen je er meer over vertellen.

Gerelateerde Blog


toon alles