Hoe werkt het?


No-code cloud is een managed PaaS-oplossing die bestaat uit drie lagen: cloud management, het applicatieplatform en customer NCC (no-code cloud).

Binnen de cloud management-laag faciliteert Getronics het end-to-end management van het applicatieplatform. Het cloud-management is op allerlei mogelijke manieren beschikbaar, en door die flexibiliteit past deze oplossing bij vrijwel elke wens. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een private cloud, hybrid cloud of public cloud.

De middenlaag, het applicatieplatform, wordt geleverd door WEM (een visuele computer language), waarop de applicaties worden ontwikkeld. De daadwerkelijke ontwikkeling van de applicaties wordt uitgevoerd door EsperantoXL, die dat in samenwerking met en voor klanten voor haar rekening neemt.

Door continu in gesprek te gaan met de mensen die daadwerkelijk met de beoogde technologie moeten werken, weten we waar het schuurt in bedrijfsprocessen en hoe software daar een uitkomst in kan bieden. Zo werken grote organisaties geregeld met standaardpakketten, die worden opgevuld met randapplicaties zoals Excel. Het risico daarvan is dat een organisatie onnodig vertraagt omdat het beheer van die randapplicaties vaak door een enkeling wordt uitgevoerd. Door alles onder te brengen in een centraal platform, zonder dat werknemers een volledige IT-omscholing nodig hebben, kunnen we personeel vlot wegwijs maken zodat ze kunnen bijdragen aan snellere werkprocessen.

Voor wie is no-code cloud interessant?


No-code cloud is interessant voor grootbedrijven, multinationals, overheden en internationaal opererende organisaties. De reden hiervoor is dat werken met no-code cloud efficiënt is in situaties waarbij er op structurele basis applicaties moeten worden ontwikkeld. Voor eenmalige applicaties is het te kostbaar, maar zodra het onderdeel is van de bedrijfsstrategie om doorlopend applicaties op te leveren voor bijvoorbeeld klanten of interne doeleinden, dan is no-code cloud dé manier.

Een veelgehoorde klacht bij grootbedrijven is dat ze moeite hebben met wendbaarheid, omdat de traditionele vorm van applicatieontwikkeling al gauw een jaar kost. Door no-code cloud wordt de no-code platform naar een hoger niveau getild, waardoor grootbedrijven optimaal gebruik kunnen maken van no-code cloud.

Wat zijn de voordelen van no-code cloud?


Allereerst is alleen al de snelheid waarmee applicaties kunnen ontwikkeld worden een gigantische voorsprong op traditionele vormen van applicatieontwikkeling. Waar de gemiddelde doorlooptijd van applicatieontwikkeling al zo’n jaar kan duren, is dat bij no-code cloud zo’n 3 tot 6 maanden. Maar ook de switch naar no-code cloud kan snel worden gerealiseerd. “De kracht van no-code cloud is dat we het heel snel kunnen faciliteren”, vertelt Philip Hoegee, Head of Cloud bij Getronics. “Als iemand in Azië het vandaag opvraagt, zouden we het morgen al kunnen leveren.”

Naast de snelle deployment, is er amper downtime doordat de PaaS-oplossing managed geleverd wordt. Zo was er in 2022 een schamele 10(!) minuten downtime. Verwaarloosbaar, dus.

Maar dat is lang niet alles:

- Met maar 20% van normale teamgroottes kun je 100% dezelfde resultaten behalen.

- Applicaties kunnen 10x zo snel worden gerealiseerd, met maar 10% van de reguliere kosten.

- Het All-In-1 platform is scalable, met als groot voordeel dat het applicatieplatform zo intelligent is dat deze zichzelf kan opschalen, als er bijvoorbeeld plots meer CPU-capaciteit nodig is.

- Hyper Automation: vrijwel alle handmatige handelingen kunnen geautomatiseerd worden. Handmatig een e-mail versturen met een Excel-sheet? Verleden tijd met no-code cloud.

No-code cloud in de nabije toekomst


Misschien lijkt dit allemaal nog toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Volgens Gartner wordt in 2025 maar liefst 75% van alle applicaties ontwikkeld met no-code cloud. Wil je als bedrijf je bestaansrecht dan nog behouden, dan zul je echt op tijd de switch moeten maken naar no-code cloud. Bedrijven die meebewegen met de markt en snel kunnen inspelen op de behoeftes van hun klant zullen de bedrijven die die wendbaarheid niet hebben ver achter zich laten. Met no-code cloud waarborg je je competitive advantage ten opzichte van de concurrent, voor maar een fractie van de kosten.

Binnen een aantal jaar profiteert de meerderheid van grootbedrijven van de snelheid, wendbaarheid en kostenefficiëntie van no-code cloud. Wie al in een vroeg stadium overstapt, kan vanaf dag één de vruchten plukken van no-code cloud en daarmee het bestaansrecht van het betreffende bedrijf blijvend waarborgen.

Ben je nieuwsgierig naar wat no-code cloud voor jouw bedrijf kan betekenen? We vertellen je er graag meer over. Plan een vrijblijvend gesprek in, en ontdek hoe no-code cloud jouw bedrijfsprocessen kan optimaliseren.

Screenshot 2023 04 04 at 11 52 21

FAQs


Voor welke bedrijven is no-code cloud geschikt?

No-code cloud is geschikt voor grootbedrijven, multinationals, internationaal opererende bedrijven en overheden. No-code cloud is efficiënt bij bedrijven die meer dan 5 applicaties per jaar ontwikkelen.

Wat is het nut van no-code?

No-code is erg geschikt als manier om te besparen op zowel tijd als geld. Met no-code kunnen ook citizen developers relatief eenvoudig applicaties ontwikkelen. No-code is een goed alternatief op traditioneel coderen om te zorgen dat je bedrijf snel kan schakelen als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe applicaties.

Hoelang duurt het om een switch te maken naar een no-code cloud?

Gemiddeld genomen tussen een week tot een paar weken. Met inachtneming van de gemiddelde doorlooptijd ben je maximaal 6 maanden onderweg bij de complexere applicaties.

Is no-code cloud veilig?

Absoluut. De term ‘public cloud’ maakt mensen al gauw nerveus, maar een public cloud kan in een dedicated omgeving worden ondergebracht waardoor alleen de klant in die omgeving toegang krijgt. Voor bedrijven waarbij het zaak is dat andere overheden geen toegang krijgen is er ook de private cloud (on-premise), waarbij er geen enkele mogelijkheid is dat derden toegang krijgen tot de cloud-omgeving.

Bram Berkelaar

Bram Berkelaar

CEO

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Wij kunnen je er meer over vertellen.

Gerelateerde Blog


toon alles