EsperantoXL sluit zich aan bij het snelgroeiende partnernetwerk van low-code platformleverancier Thinkwise. EsperantoXL levert sinds 2002 bedrijfskritische softwareoplossingen rond procesoptimalisatie aan grote organisaties en specialiseerde zich sinds 2015 in Rapid Application Development op basis van no-code en low-code platformen. Met het Thinkwise Platform kan EsperantoXL ook klanten met grote bedrijfskritische softwaresystemen van een low-code oplossing voorzien.

EsperantoXL richt zich sinds de oprichting in 2002 op het ontwikkelen van slimme softwareoplossingen, waarmee organisaties hun processen kunnen optimaliseren. Na jaren van traditionele softwareontwikkeling werd rond 2015 besloten dat het tijd was voor een nieuwe richting. Het bedrijf maakte de strategische keuze voor no-code en low-code softwareontwikkeling. “De overstap naar no-code development was voor ons bedrijf een belangrijke stap voorwaarts,” zegt Bram Berkelaar, Managing Director van EsperantoXL. “Toch schoten deze oplossingen soms tekort bij het ontwikkelen van grote softwareoplossingen ter ondersteuning van het primaire bedrijfsproces van onze grotere klanten. Het low-code platform van Thinkwise bleek de missende schakel in onze propositie.”

Unieke bedrijfsprocessen


“Uit traditionele softwarepakketten haal je hooguit zo’n 80 procent efficiëntie,” legt Berkelaar uit. “Maar de 20 procent die je bedrijfsproces zo uniek maakt, kun je in die pakketten niet kwijt. Dat kan met Thinkwise wel. Je kunt veel sneller enterprise software ontwikkelen en die helemaal tunen op hoe jij je als organisatie wilt onderscheiden op de markt. Dat is een enorme kracht. Ik verwacht dat veel van onze klanten blij worden als ze de mogelijkheden daarvan zien in hun eigen organisatie.”

Door enterprise software te ontwikkelen op basis van het Thinkwise Platform worden bedrijven volgens Berkelaar niet meer in het keurslijf van een standaard softwareoplossing gedwongen, die ze gelijk maakt aan hun concurrentie. “Met Thinkwise blijven alle procesmatige zaken waarmee je je wilt onderscheiden als organisatie bewaard, en je behoudt de flexibiliteit om de software te verbeteren. Denk aan de dienstverlening aan klanten persoonlijker maken, processen of kosten beter beheersen. Met een low-code platform focus je minder op techniek, en veel meer op proces en functionaliteit.”

Platformleverancier


Berkelaar: “We merken dat er nu al veel interesse is bij klanten, en
Thinkwise genereert ook zelf veel business voor zijn partners. In ons
no-code/low-code-portfolio ontbrak nog iets op enterprise low-code
gebied. We hebben nu een serieuze strategische partner gevonden in
Thinkwise waarmee we dat gat kunnen opvullen.” Ondanks dat de
samenwerking van EsperantoXL met Thinkwise nog vrij jong is, heeft het
bedrijf nu al de eerste projecten op de rol staan.

Rogier van Konijnenburg van Thinkwise ziet de toetreding van EsperantoXL
aan het partnernetwerk als een bewijs van de succesvolle omslag van
Thinkwise naar technologiepartner: “Wij kunnen projecten met een gerust
hart aan professionele partners als EsperantoXL overlaten. Hun
marktkennis en expertise is een aanwinst, en wij focussen ons nu zelf
meer op de verdere ontwikkeling van ons platform en het ondersteunen van
onze partners.”

Thinkwise.png

Over Thinkwise


Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers. Thinkwise is opgericht in 2002 en het platform wordt gebruikt in meer dan 30 landen.

Meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.

FAQs


Waarom Thinkwise?

Thinkwise is een low-code platform dat toelaat op een heel visuele en intuïtieve manier applicaties te ontwikkelen, waarbij je weinig tot geen code hoeft te schrijven. Zo kunnen bedrijven veel sneller applicaties inzetten die inspelen op de noden van klanten.

Wat is een low-code applicatieplatform?

Een low-code applicatieplatform is een platform voor softwareontwikkeling waarbij programmeurs op een visuele manier applicaties modelleren. Ze modelleren applicaties op een visuele manier, waarbij ze weinig tot geen code hoeven te schrijven.

Waarvoor is low-code bedoeld?

Met low-code kun je elk type bedrijfsapplicatie ontwikkelen: van een eenvoudige formulierapplicatie tot een complete ERP-omgeving.

Waarvoor is low-code platform Thinkwise geschikt?

In deze whitepaper maak je kennis met low-code softwareontwikkeling in het algemeen en met Thinkwise in het bijzonder.

Lees meer
Bram Berkelaar

Bram Berkelaar

CEO

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
Wij kunnen je er meer over vertellen.

Gerelateerde Blog


toon alles