10-09-2021

WEM: voor welke applicaties is dit no-code platform geschikt?

Het Nederlandse WEM is als procesgebaseerd, no-code applicatieontwikkelplatform uniek. Dankzij het gebruik van flowcharts en de drag-and-drop page editor kun je namelijk bijzonder intuïtief én razendsnel applicaties ontwikkelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van WEM? Waarvoor is het precies geschikt? En zijn er alternatieve platformen voorhanden?

Lees meer
28-05-2021

No-code en low-code als aanvulling op standaardsoftware

Standaardpakketten zijn (relatief) goedkoop en rijk aan functionaliteiten, maar sluiten vaak net niet helemaal goed aan op jouw bedrijfsprocessen. In plaats van te kiezen voor dure en tijdrovende maatwerksoftware, kun je beter met no-code of low-code een klein stukje maatwerk laten ontwikkelen dat jouw specifieke probleem oplost.

Lees meer
17-05-2021

Betty Blocks: de basis voor jouw digitale transformatie?

Het Nederlandse no-code platform Betty Blocks blijft keihard aan de weg timmeren. Daarbij doelen we niet (per se) op het hypermoderne hoofdkantoor, maar op de groeiende maturiteit van de software, het snel toenemende aantal organisaties dat het platform omarmt en de steeds uitgebreidere waaier aan mooie Betty Blocks-applicaties. In dit artikel leggen we uit hoe Betty Blocks helpt je digitale transformatie te realiseren én voor wat soort applicaties je het kunt gebruiken. Daarnaast geven we wat spraakmakende voorbeelden van Betty Blocks-applicaties.

Lees meer
06-04-2021

Wanneer kies je voor Rapid Application Development?

Het bouwen van business applicaties via no-code en low-code platformen kent een aantal grote voordelen. Maar wanneer kies je er nu precies voor? Wanneer juist niet? En zijn deze platformen ook geschikt voor het ontwikkelen van complexe applicaties?

Lees meer
11-02-2021

We zijn Thinkwise Partner of the Year 2020!

De Thinkwise System Integrator Partner of the Year 2020 Award is dit jaar uitgereikt aan EsperantoXL. Een blijk van waardering voor de mooie resultaten van het afgelopen jaar en de diverse projecten die lopen. EsperantoXL is de onbetwiste winnaar van deze award!

Lees meer
01-12-2020

Low-code en no-code: vooruitblik op 2021

Na 1672 lijkt ook 2020 de boeken in te gaan als Rampjaar. Toch was niet alles rampzalig: veel bedrijven hebben – weliswaar noodgedwongen – de coronacrisis aangegrepen om hun digitale transformatie te versnellen. Nu de feestdagen in het verschiet liggen, blikken wij alvast vooruit. Wat zijn de trends en ontwikkelingen binnen no-code en low-code applicatieontwikkeling in 2021?

Lees meer
13-11-2020

Wat is no-code en hoe werkt het

Wat is no-code nu eigenlijk precies? Wat zijn de belangrijkste verschillen met low-code? Wat zijn de belangrijkste voordelen van no-code? In dit blogartikel leggen we het uit.

Lees meer
08-10-2020

Wat je als bedrijf kunt leren van de agile aanpak van Tesla

Hoe kan het dat Tesla als relatief jong bedrijf de grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld is geworden? Simpel: dankzij de agile ontwikkelingsmethode van auto’s en fabrieken. De methode is afgekeken uit de softwareontwikkeling en zorgt ervoor dat ze andere automerken met hun enorm lange ontwikkelcycli de loef afsteken. Hoe past Tesla de agile principes toe op automotive? En wat kun je hier als bedrijf van leren voor het realiseren van digitale transformatie?

Lees meer
15-09-2020

EsperantoXL bundelt krachten met RoboRana BE en zet in Nederland nieuwe stap in automatisatieverhaal

RoboRana voegt met Intelligent Process Automation-strategie automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen samen in één Digital Automation Toolbox

Lees meer
03-09-2020

Digitale transformatie: het belang van snel applicaties ontwikkelen

Digitale transformatie helpt je om beter en sneller in te spelen op behoeften van klanten, efficiënter te opereren en medewerkers tevreden te houden. Snel applicaties kunnen ontwikkelen kan daarbij essentieel zijn. We leggen uit hoe no-code en low-code platformen, die Rapid Application Development (RAD) mogelijk maken, je helpen om je digitale transformatie te laten slagen.

Lees meer
31-08-2020

Thinkwise: wanneer kies je dit low-code platform voor enterprise-software?

Thinkwise startte in 2002 als low-code-alternatief voor ERP-software. Inmiddels kun je met het Nederlandse softwareontwikkelingsplatform een breed scala aan enterprise ready applicaties bouwen. Waar is Thinkwise precies geschikt voor? Hoe kun je er legacy-systemen mee vervangen? Wat zijn de voordelen? En zijn er alternatieve platformen beschikbaar?

Lees meer
25-08-2020

Formulieren digitaliseren met no-code en low-code tools

Veel organisaties werken nog steeds met papieren formulieren, spreadsheets of Access-databases. Niet alleen is dit een tijdrovende, foutgevoelige en prijzige manier van data vergaren en verwerken, ook loop je het risico niet altijd over accurate en up-to-date informatie te beschikken. De oplossing? Digitaliseer je formulieren. En dat kan gemakkelijk en snel via no-code of low-code.

Lees meer
08-06-2020

The New Digital - voor bedrijven die digitale kansen willen grijpen

De coronacrisis heeft veel bedrijven doen inzien dat ze met een digitale strategie flexibeler en toekomstbestendiger zijn. Maar wat kun je nu echt doen om je huidige dienstverlening te digitaliseren. Welke ideeën heb je zelf voor digitalisering, en zijn deze haalbaar?

Lees meer
20-04-2020

Partnership Thinkwise

EsperantoXL sluit zich aan bij het snelgroeiende partnernetwerk van low-code platformleverancier Thinkwise.

Lees meer
20-03-2020

Bescherm de Zorg

Beschermdezorg.nl geeft inzicht in de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen van samenwerkingsverbanden in de zorg. Dit ten behoeve van het veilig werken in COVID-19 tijd.

Lees meer
18-03-2020

Welkom in de Excel Hel

Van gedecentraliseerde data naar een overkoepelende oplossing

Lees meer
16-03-2020

Werkwijze ivm Corona virus

Vanwege de door de overheid geadviseerde maatregelen, om de verspreiding van het COVID-19 (Corona) virus te beperken, werken onze medewerkers vanaf 16 maart 2020 vanuit huis.

Lees meer
19-02-2020

Betty Blocks vs Mendix vs Outsystems vs WEM: welk platform kiezen?

Vergelijking van de meest bekende No Code platforms op dit moment: Betty Blocks, Mendix, Outsystems en WEM. Alle voor- en nadelen per platform op een rij.

Lees meer
17-02-2020

Nominatie Betty Blocks Partner of the Year 2020!

EsperantoXL is opnieuw geselecteerd voor de Betty Blocks partner of the year Award! De uitreiking van de awards is in verband met het Corona virus uitgesteld tot na de zomer van 2020.

Lees meer
16-02-2020

Datalek bij Gemeente Assen - wat kunnen gemeenten hiervan leren?

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: door een datalek komen privégegevens op straat te liggen. En niet alleen bedrijven hebben hier last van, maar ook bij gemeenten komen datalekken met regelmaat voor.

Lees meer
30-01-2020

UX in de wereld van no-code: hoe werkt dat?

Wij vertellen je wat UX is, hoe je het toepast en hoe dit juist kan worden ingezet in combinatie met No-code bij de ontwikkeling van jouw producten of diensten.

Lees meer
30-01-2020

Een moeras aan IT-systemen: hoe trek je jouw organisatie hieruit?

Bij veel organisaties is het IT-netwerk een onoverzichtelijke lappendeken van verouderde legacy-systemen, oude en nieuwe applicaties en programma’s. Een groot probleem in een competitief tijdperk waarin data driven-beslissingen het verschil kunnen maken tussen overleven of failliet gaan.

Lees meer
23-01-2020

7 tips voor no-code binnen je organisatie

Een applicatie (laten) ontwikkelen op de traditionele manier kan een dure, pittige en tijdrovende klus zijn. No-code biedt alternatieven voor deze potentiële knelpunten. Welke dat zijn leggen we je in deze blog uit aan de hand van een aantal concrete tips.

Lees meer
13-01-2020

No-code development: wat kun je wel en niet bouwen?

No-code is een uitstekende manier om snel en met beperkte programmeerkennis toch moderne en functionele applicaties te ontwikkelen. Maar wat kun je precies bouwen met behulp van no-code? En wat zijn de beperkingen van no-code development? In dit blogartikel leggen we het uit.

Lees meer
28-11-2019

Wat is het nut van een document management systeem (DMS)

Documentmanagementsystemen worden steeds belangrijker bij het ordenen van informatiestromen, zeker omdat de hoeveelheid informatie binnen veel organisaties snel groeit.

Lees meer
25-10-2019

Low-code no-code congres op 6 november

EsperantoXL is partner van het Low-code No-code Congres op 6 november in het Postillion Convention Centre WTC in Rotterdam. Het event stond gepland in het stadion Feijenoord maar is verplaatst ivm een besluit van de UEFA voor de Europacup wedstrijd van 7 november.

Lees meer
10-09-2019

Een MVP bouwen met no-code: hoe ga je te werk?

Maar hoe bouw je een MVP met no-codesoftware? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten die je in het oog moet houden? Wij leggen het uit aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

Lees meer
10-04-2019

Betty Blocks Academy Night bij EsperantoXL

De Betty Blocks Academy Night biedt je alle ins en outs op het gebied van no-code, citizen development en succesvolle implementaties. In de verschillende workshops kun je meer te weten komen over de mogelijkheden en toepassing van het Betty Blocks platform.

Lees meer
19-03-2019

EsperantoXL wint Partner of the Year Award 2019 van Betty Blocks

EsperantoXL heeft de Partner of the Year Award 2019 van Betty Blocks gewonnen. De IT-dienstverlener heeft het wereldwijd actieve no-code-ontwikkelplatform onder meer geholpen met inhoudelijk technische feedback en het opzetten van de Betty Blocks Academy

Lees meer
27-02-2019

Zaakgericht werken binnen de overheid: hoe pak je dat aan?

Overheidsinstellingen zoals gemeenten zijn organisaties met een zeer breed werkveld. Een paspoort of rijbewijs verlengen, een adreswijziging doorgeven, het aanvragen van een uitkering of het indienen van een bouwvergunning;

Lees meer
21-02-2019

Rapid Application Development: de 6 stappen naar een app

In het huidige IT-landschap dien je snel te kunnen schakelen en innoveren. De software-ontwikkelmethode Rapid Application Development (RAD) biedt uitkomst. Maar wat is RAD nu precies? Waarom is het aan te raden? En welke stappen worden er bij het maken van een app doorlopen? Wij leggen het uit.

Lees meer
31-01-2019

Betty Blocks nominatie: partner of the year

We zijn ontzettend trots dat we jullie mogen vertellen dat ExperantoXL ook dit jaar weer genomineerd is voor twee prestigieuze partner awards. Op 14 maart 2019 zullen wij tijdens het Betty Blocks on Stage Event strijden om de titel ‘Partner of the Year’ en is onze eigen Frans Hoeks opnieuw genomineerd voor ‘Engineer of the Year’.

Lees meer
28-01-2019

IT-trend bij gemeenten: ‘Self Service Platforms’ voor burgers

Wat zijn de verschillende kenmerken van de Self Service Platforms bij gemeenten waarbij burgers veel zaken zelf kunnen regelen. Lees hierover verder.

Lees meer
15-01-2019

Innovatie in het IT-landschap voor gemeentes: 3 trends

De drie IT-trends bij gemeentes: gebruik van API’s | informatievoorziening via Common Ground | Data-uitwisseling via NLX --> lees meer

Lees meer
11-01-2019

Na invoering AVG: hebben gemeenten hun ICT-systemen op orde?

Wat zijn voor 2019 bij gemeentes de grootste struikelblokken bij IT na invoering van de AVG? Lees hoe de gemeentes in Nederland er nu voorstaan.

Lees meer
24-12-2018

Oliebollentoer 2018

Van 18 tot 20 december reed de EsperantoXL Oliebollentoer weer door het land. Drie dagen genieten met onze klanten en relaties van warme choco (met rum als finishing touch voor de liefhebbers) en knapperige oliebollen onder een dikke laag poedersuiker. Dit als dank voor de fijne samenwerking in 2018.

Lees meer
15-11-2018

Waarom falen grote IT-projecten vaak en hoe voorkom je dit?

In deze blog lees je waarom grote IT-projecten zoals RPA- en RAD-projecten vaak falen en hoe je dit als organisatie kunt voorkomen.

Lees meer
02-10-2018

Is jouw bedrijf toe aan een efficiënter HRM-proces?

De HRM-praktijk kan bij veel bedrijven nog een stuk efficiënter worden ingericht. Hieronder vind je 4 signalen dat je HRM-processen niet lekker lopen.

Lees meer
25-09-2018

5 signalen om over te stappen op een geautomatiseerde klantenservice

Welke signalen duiden er op dat je als organisatie toe bent aan een geautomatiseerde klantenservice? En welke voordelen heeft het? Wij leggen het uit.

Lees meer
14-08-2018

6 signalen om een verouderd offerteproces nieuw leven in te blazen

Tender management automation kan offertetrajecten die qua tijd of geld flink in de papieren lopen, efficiënter en goedkoper maken. In deze blog laten wij zien hoe dit traject er in de praktijk uitziet.

Lees meer
19-07-2018

Snel ontwikkelen van applicaties via blocks store van Betty Blocks

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de ‘Block Store’. Met deze update kun je blocks van web services direct installeren in jouw eigen webapplicaties.

Lees meer
28-06-2018

3 oorzaken van een traag en inefficiënt verkoopproces

Wat zijn de oorzaken van een traag en inefficiënt verkoopproces? In dit artikel laten we zien waar de problemen vandaan komen en hoe je ze kunt oplossen.

Lees meer
21-06-2018

5 signalen die duiden op een onoverzichtelijk informatiesysteem

Het aanbrengen van een goede structuur in de administratie is bij veel bedrijven dan ook een verwaarloosd onderdeel van de workflow. Wat zijn de meestvoorkomende problemen die gepaard gaan met een gedecentraliseerd en onoverzichtelijk informatiesysteem? En wat kun je hieraan doen?

Lees meer
14-06-2018

Meer omzet en minder kosten door digitale urenregistratie

Urenregistratie wordt bij bedrijven vaak onzorgvuldig gedaan en kost veel tijd. In deze blog vertellen we waarom het digitaliseren ervan een goed idee is.

Lees meer
07-06-2018

Is jouw bedrijf toe aan een gedigitaliseerde sales-workflow?

Is jouw bedrijf toe aan een gedigitaliseerde sales-workflow? In deze blog vertellen wij over vier mogelijke signalen die je kunt herkennen en geven wij de voordelen van een geautomatiseerde sales-workflow.

Lees meer
28-05-2018

Waarom switchen naar digitale factuurverwerking?

Doe je als organisatie nog aan handmatig factureren? Lees hier wat de voordelen zijn van het switchen naar digitale facturatie en hoe je dit automatiseert.

Lees meer
14-05-2018

EsperantoXL wint Betty Blocks Award voor ‘Newcomer of the Year’

EsperantoXL heeft de award voor ‘Newcomer of the Year’ gewonnen bij de Betty Blocks-Awards 2018. Deze awards worden uitgereikt door Betty Blocks om de kwaliteiten van hun partners te benadrukken.

Lees meer
27-03-2018

Welke soorten apps kan ik bouwen met Betty Blocks?

Een van de populairste en beste no-codeplatforms is Betty Blocks. Maar wat kun je precies met Betty Blocks? Hoe werkt het platform en welke soorten apps kun je ermee bouwen? In dit artikel laten we het zien, onder andere aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Lees meer
19-03-2018

Rapid Application Development: van low-code naar no-code

Low-code- en no-code ontwikkelplatformen vereenvoudigen het programmeren. Maar wat betekenen de termen low-code en no-code? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee ingenieuze vormen van Rapid Application Development (RAD)? In dit artikel leggen we het uit.

Lees meer
16-05-2017

Hack night socializen netwerken fun

Breng je Betty Blocks-platformkennis naar een hoger niveau! Volg een workshop, stel direct al je vragen aan onze experts.

Lees meer
05-05-2017

Betty Blocks opgenomen in Gartner Magic Quadrant

Betty Blocks is door Gartner gepositioneerd in het ‘Magic Quadrant for Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service’ (HPaPaaS).

Lees meer
21-04-2017

EsperantoXL versnelt de digitale transformatie bij organisaties door de inzet van het Betty Blocks-platform

https://esperantoxl.nl/esperantoxl-versnelt-de-digitale-transformatie-bij-organisaties-door-de-inzet-van-het-betty-blocks-platform/

Lees meer
Cta coffee

Heb je vragen na aanleiding van onze blogs of ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Bel ons op 085 760 35 99

of stel de vraag online