Wat Is Low-code?


Low-code is een manier van softwareontwikkeling waarbij programmeurs geen miljoenen regels code meer hoeven te schrijven. In plaats daarvan modelleren ze op een visuele manier applicaties door bouwblokken met functionaliteiten te drag-and-droppen in een digitale bouwtekening. Doordat 90 procent visueel kan worden ontwikkeld, kunnen ze focussen op de 10 procent die echt het verschil maakt. Low-code platforms zijn vooral bedoeld om programmeurs sneller te laten ontwikkelen.

Meer weten over de voordelen van low-code voor jouw organisatie? Plan dan een korte en geheel vrijblijvende tête-à-tête met een van onze consultants.

De voordelen van low-code


Applicaties ontwikkelen met low-code heeft legio voordelen. Dit zijn de drie belangrijkste:

Applicaties kunnen in weken of maanden worden gebouwd, terwijl soortgelijke projecten bij traditionele software ontwikkeling vaak jaren in beslag nemen.

Door de kortere doorlooptijd en omdat er minder dure ontwikkelaars voor nodig zijn, is low-code software een stuk goedkoper.

Je kunt achteraf gemakkelijk functionaliteiten toevoegen of verwijderen, waardoor de applicatie altijd op maat is gemaakt voor je organisatie.

Wat kun je met low-code maken?


Low-code development is vooral geschikt voor het ontwikkelen van bedrijfskritische en/of high-performance applicaties die minder eisen hebben op het vlak van design. Meestal gaat het om grotere apps met meerdere koppelingen, al kun je er bijvoorbeeld ook eenvoudigere webapplicaties mee laten maken. Over het algemeen wordt low-code ingezet door grotere bedrijven en multinationals die een eigen IT-afdeling met ontwikkelcapaciteit hebben.

Low-code softwareontwikkeling is bij uitstek geschikt voor het bouwen van systemen voor onder meer ERP, order management en wagenparkbeheer en voor het vervangen of moderniseren van legacy-systemen.

Vier toepassingen die zich perfect lenen voor low-code


  1. Maatwerk software, zoals een custom ERP.
  2. Vervangen of moderniseren van legacy-software, denk aan oude .NET-applicaties.
  3. Applicaties die in de plaats komen van delen van het ERP of het primaire proces.
  4. Als aanvulling op standaard software: in plaats van volledig maatwerk kun je ook een maatwerk element bovenop een standaardpakket als Exact Online of SAP laten ontwikkelen.

Ben je benieuwd of dat low-code jouw businessprobleem kan oplossen? Plan dan een korte en geheel vrijblijvende tête-à-tête in met een van onze consultants.

Belangrijkste verschillen tussen low-code en no-code


Voor low-code is dus programmeerkennis vereist, zoals SQL bij het platform Thinkwise. Waar no-code meestal in de cloud draait, wordt low-code doorgaans op eigen servers (‘on-premise’) gehost. Verder heeft no-code in de regel meer frontend design mogelijkheden.

Ontwikkelplatformen


Betty Blocks

Betty Blocks werkt volledig in de cloud en stelt gebruikers in staat om ook zonder specialistische programmeerkennis diverse applicaties te bouwen. Betty Blocks staat bekend als een zogenoemd hpaPaaS-platform (High productivity application Platform as a Service).

Over Betty Blocks

WEM modeler

Maatwerk software zonder programmeren. Dat is mogelijk, met WEM. WEM is een Rapid Application Modeling PaaS, waardoor iedere kenniswerker in staat is om snel en zelfstandig web applicaties te bouwen.

Over WEM

Thinkwise

De drijvende kracht voor uw digitale transformatie. Het enige low-code platform gespecialiseerd in het realiseren van omvangrijke bedrijfssoftware. Minimaal tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling.

Over Thinkwise

Case:

Uiterst flexibele applicatie voor levensverzekeraar


Aan de hand van het low-codeplatform Thinkwise heeft EsperantoXL, in nauwe samenwerking met Thinkwise, voor een grote Nederlandse levensverzekeraar een uiterst flexibel in te richten front-end applicatie gebouwd die voldoet aan alle wettelijke en security-eisen. De applicatie bevat uitgebreide proces- en workflowinformatie én analysemogelijkheden voor verdere optimalisatie in het offerteproces. De unieke applicatie geeft de verzekeraar een voorsprong in een hoogst competitieve markt.

EsperantoXL: snel een excellente low-code applicatie


EsperantoXL kan doorgaans binnen drie tot twaalf maanden een low-code applicatie ontwikkelen, testen en live zetten. Uniek in onze aanpak is de mix tussen bedrijfskundige en technische expertise. Dat wil zeggen: we zijn niet alleen goed in processen automatiseren. Dankzij onze uitgebreide consultancy-ervaring en de slimme (business)blik van onze mensen, weten wij precies hoe je werkprocessen inricht, applicaties op die processen afstemt, systemen integreert en data structureert.

We hebben ruim twee decennia ervaring in hardcore softwareontwikkeling, no-code en low-code en inmiddels meerdere awards van Thinkwise en Betty Blocks in de wacht gesleept. Is je nieuwe app live? Dan houdt het wat ons betreft niet op. Wij focussen het liefst op een langetermijnsamenwerking, aangezien je daar als organisatie het meeste voordeel bij hebt.

Wil je weten wat low-code softwareontwikkeling kan betekenen voor jouw organisatie? Plan dan een korte en geheel vrijblijvende tête-à-tête in met een van onze consultants.

Meer weten over low-code?