Wat Is No-code?No-code is een manier van softwareontwikkeling waarbij je geen ingewikkelde code meer hoeft te schrijven. Op een no-code platform vind je een breed scala aan bouwblokken waarmee je razendsnel een nieuwe applicatie bouwt. Het ontwikkelen gebeurt op een visuele manier: je sleept functionele componenten in een visuele workflow.

De voordelen van no-code voor jouw bedrijf


No-code heeft talloze voordelen. Dit zijn de belangrijkste voor jouw organisatie:

Vele malen sneller ontwikkelen, waardoor de kosten een stuk lager zijn en er meer ruimte is voor experiment.

De software blijft altijd aansluiten bij je wensen: voor nieuwe functionaliteiten hoef je alleen maar je digitale bouwtekening bij te werken.

Citizen development: tech-savvy gebruikers kunnen zelfstandig ontwikkelen.

Minder shadow IT.

Schaalbaarheid: de software groeit mee met je organisatie.

No-code: innovatie en digitale transformatie


Een no-code platform is het ideale fundament voor innovatie en digitale transformatie. Je kunt namelijk in no time – soms al binnen een paar dagen – ideeën omzetten in slimme applicaties. Deze nieuwe apps helpen je bijvoorbeeld om een nieuwe dienst te lanceren, bedrijfsprocessen te optimaliseren of beter in te spelen op behoeften van klanten.

Citizen development: ‘iedereen’ kan applicaties bouwen

Revolutionair: dankzij no-code kan voortaan iedereen applicaties ontwikkelen. In de praktijk zijn deze citizen developers echter vooral tech-savvy gebruikers (de ‘Excel-goeroes’). Zij hebben niet per se IT-kennis nodig, al is dat wel handig, en kunnen al snel geheel zelfstandig te werk gaan.

Wat voor applicaties kun je met no-code maken?

Te veel om op te noemen. Het is vooral geschikt voor het digitaliseren of automatiseren van secundaire processen bij grote organisaties en primaire processen bij kleinere organisaties. Vaak gaat het om kleinschalige, losstaande applicaties die naast de core-systemen draaien en minder performance vereisen. De front end design mogelijkheden zijn, vergeleken met low-code, redelijk goed. No-code is vooral populair bij het midden- en kleinbedrijf, al richten Betty Blocks en WEM zich ook op grotere bedrijven.

No-code kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor applicaties op het gebied van business management, backoffice, offertes genereren, ordermanagement, urenregistratie, data dashboards en tickets.

Zes toepassingen die geknipt zijn voor no-code


Maatwerksoftware duur en tijdrovend? Niet als je kiest voor no-code: binnen één à drie maanden heb je een nieuwe applicatie live staan.

Aanvulling op standaard software: in plaats van 100 procent maatwerk software kun je ook een klein stukje maatwerk bovenop een standaardpakket als SAP of Exact Online laten ontwikkelen.

(Customer-faced) portalen en webapplicaties die de schakel zijn tussen je back- en frontoffice.

Applicaties die formulieren, spreadsheets, werkbonnen, enquêtes, rapportages en checklists digitaliseren of automatiseren.

Mobiele applicaties (‘native apps’).

Meer weten over de mogelijke toepassingen van no-code voor jouw organisatie? Plan dan een korte en geheel vrijblijvende tête-à-tête in met een van onze consultants.

Low-code en no-code: het verschil


Bij no-code hoeft helemaal geen code te worden geschreven, bij low-code een klein beetje. Low-code is vooral bedoeld om programmeurs sneller te laten ontwikkelen. Verder is low-code geschikter voor bedrijfskritische en high-performance applicaties, biedt no-code meer frontend design mogelijkheden en draait low-code meestal op eigen servers (‘on-premise’) terwijl no-code in de regel cloud-gebaseerd is.

Ontwikkelplatformen


Betty Blocks

Betty Blocks werkt volledig in de cloud en stelt gebruikers in staat om ook zonder specialistische programmeerkennis diverse applicaties te bouwen. Betty Blocks staat bekend als een zogenoemd hpaPaaS-platform (High productivity application Platform as a Service).

Over Betty Blocks

WEM modeler

Maatwerk software zonder programmeren. Dat is mogelijk, met WEM. WEM is een Rapid Application Modeling PaaS, waardoor iedere kenniswerker in staat is om snel en zelfstandig web applicaties te bouwen.

Over WEM

Thinkwise

De drijvende kracht voor uw digitale transformatie. Het enige low-code platform gespecialiseerd in het realiseren van omvangrijke bedrijfssoftware. Minimaal tien keer sneller dan traditionele softwareontwikkeling.

Over Thinkwise

no-code-rapid-development.jpeg

EsperantoXL: in no time een no-code applicatie


EsperantoXL kan snel met je schakelen. Binnen één tot drie maanden kunnen wij, door gebruik te maken van een no-code platform, je nieuwe applicatie ontwikkelen, testen en live zetten. Uniek in onze aanpak is de mix tussen bedrijfskundige en technische expertise. Oftewel: we zijn niet alleen goed in processen automatiseren. Dankzij onze uitgebreide consultancy-ervaring en de slimme (business)blik van onze mensen, weten wij precies hoe je werkprocessen inricht, applicaties op die processen afstemt, systemen integreert en data structureert.

We hebben ruim twintig jaar ervaring in hardcore softwareontwikkeling, no-code en low-code en inmiddels meerdere awards van Betty Blocks en Thinkwise in de wacht gesleept. Is je nieuwe app live? Dan houdt het wat ons betreft niet op. Wij focussen het liefst op een langetermijnsamenwerking.

Enkele mooie no-code projecten van onze hand:

Case: Robidus

Een beveiligde flow voor subsidieaanvragen


Voor Robidus hebben we aan de hand van Betty Blocks een webapplicatie met backend-systeem gebouwd waarmee op basis van werknemerslijsten automatisch subsidies worden aangevraagd.

Case: Actief Werkt!

Alomvattende app voor flexkrachten


Onze applicatie voor uitzendbureau Actief Werkt omvat zowel een flexkrachtenportaal als een klantportaal. Daarnaast is er een koppeling gemaakt tussen de webapplicatie en de mobiele applicatie.

Case: Kempkes Landmeten

Citizen developers van Kempkes kunnen zelf blijven doorontwikkelen


Ons nieuwe managementsysteem voor Kempkes Landmeten heeft dezelfde user experience als het oude systeem, maar is overzichtelijker en heeft een aantal extra functionaliteiten. Citizen developers van Kempkes kunnen het systeem zelf doorontwikkelen.

Wil je weten wat no-code softwareontwikkeling kan betekenen voor jouw organisatie? Plan dan een korte en geheel vrijblijvende tête-à-tête in met een van onze consultants.

Meer weten over no-code?