Dig IT

Dé kickstarter voor digitale innovatie

Boek een DIG IT sessie

 meld je nu aan

Vooruit! Dat is wat je wilt. En liever vandaag dan morgen.
Je visie is helder en de stip aan de horizon is bepaald. Maar hoe kom je daar? Hoe zet je jouw ideeën om in een werkende oplossing? Tijdens een uitgebreid research traject is het lastig om in te spelen op nieuwe inzichten. Daarom werken wij in een sessie van 2 à 4 uur samen met jou een idee uit en kijken we naar de impact hiervan op een werkende oplossing.

Razendsnel een digitaal prototype van jouw innovatieve idee.

Onze methode combineert de wensen van de verschillende betrokkenen aan tafel, kijkt naar het beoogde doel en brengt vervolgens de bijbehorende processen in kaart. We maken geen aannames en zijn nieuwsgierig naar elk detail.

Op basis van deze processen benoemen we de criteria voor een software oplossing. Hierna visualiseren we hoe deze oplossing eruit moet zien. Met jouw ervaring in bestaande systemen, heb jij waarschijnlijk al een idee van hoe je wilt dat functionaliteiten werken.

Vervolgens gaan wij met deze informatie aan de slag. We verwerken alle input die we verzameld hebben en leveren een compleet pakket: een overzicht van de betrokken processen, advies omtrent de aanpak van het project en/of integratie met bestaande systemen en schermvoorbeelden.

Met dit pakket heb jij to the point advies zodat je stappen kunt gaan maken. Hiermee kun je op zoek naar de juiste integratiepartner. Heb je nog geen integratiepartner? Ook hier kunnen wij mee helpen. Met gebruik van No Code zetten wij het concept uit de Dig IT sessie razendsnel om naar een daadwerkelijke applicatie.

Wat zijn de voordelen van Dig IT voor jouw bedrijf?

Dig IT kent verschillende voordelen.

Wat zijn de voordelen van Dig IT voor jouw bedrijf?
Dig IT kent verschillende voordelen.

  • In één middag helderheid over de haalbaarheid en uitwerking van jouw idee
  • Met een Dig IT sessie kun je in een vroeg stadium aandachtspunten aan het licht brengen
  • Werken met business consultants ipv alleen developers, projectmanagers of de sales afdeling
  • De gedreven consultants zullen het proces goed doorgronden en denken mee met jouw idee
  • Een heldere samenvatting in de vorm van een visuele vertaling van de wensen
  • Advies omtrent de technische integratie van de oplossing in jouw bestaande IT architectuur

Onze consultants dringen snel door tot de essentie van de innovatie en weten dit vliegensvlug om te zetten naar een tastbaar digitaal prototype. Hiermee krijg jij binnen 1 week een goed beeld van de mogelijkheden en kosten.

UAS over EsperantoXL

Erwin Renkema – Directeur UAS Schadeherstel

“De samenwerking was enorm prettig. Het fijnste was dat het team van EsperantoXL meedenkt en kritische vragen durft te stellen. Ze dachten niet alleen mee met de uitdagingen waar wij op dat moment voor stonden, maar ze keken ook vooruit en wezen ons op processen waar wij nog niet bij stil hadden gestaan. EsperantoXL durft echt out-of-the-box te denken.”

Meer over dit project

Vragen over Dig IT

Een sessie van 2 à 4 uur waarin we jouw situatie doorgronden. Op basis hiervan ontvang je een uitwerking van het proces, schermvoorbeelden van een mogelijke oplossing en advies voor de aanpak van het project en eventuele integratie.

We komen graag naar jou toe! Maar we kunnen de sessie natuurlijk ook bij ons op kantoor verzorgen.

Om volledig begrip te krijgen van het idee, de organisatie en de processen eromheen, duiken we per sessie in één idee. Sta je voor verschillende uitdagingen tegelijk? Dan helpen we je graag met het bepalen van de juiste aanpak van de Dig IT sessies.

Jazeker, graag zelfs! Met meerdere partijen aan tafel kunnen we verschillende inzichten meenemen. Om ervoor te zorgen dat we focus houden op jouw visie, situatie en processen, bespreken we graag van te voren wie je kunt uitnodigen voor de Dig IT sessie.

Nee, dit is geen probleem. We richten ons op de situatie die je wilt tackelen, niet op wie aan de slag gaat met de technische oplossing.

Voordat we de sessie ingaan hebben we graag een algemeen overzicht van de organisatie, de visie en de uitdaging waar je ons voor inschakelt. Hoe meer transparantie, des te beter wij kunnen helpen. Tijdens de sessie vragen we je dan ook het hemd van het lijf. En natuurlijk gaan we vertrouwelijk met deze informatie om.

Onze consultants zijn geen strategy consultants. Het bepalen van een nieuwe visie, het berekenen van de ROI van een nieuw product of een aanpak opzetten voor een reorganisatie is niet waar wij ons op richten. Wij focussen ons op de rol van efficiënte software ontwikkeling om een idee of probleem op te lossen. Andere industrieën kunnen helaas niet bij ons terecht.

Na aanmelding nemen we contact met je op. We bespreken waar je de Dig IT sessie voor in wilt zetten en wat je eruit wilt halen. Zo achterhalen we eerst of Dig IT precies is wat je zoekt. Na dit eerste gesprek vragen we om eventuele achtergrondinformatie en plannen we de sessie met je in.

Nadat we ons advies, de stroomdiagram en de schermvoorbeelden gedeeld hebben, is Dig IT afgerond. Natuurlijk ben je altijd welkom om in een tweede sessie verdere uitdagingen te bespreken.