Actief Werkt!

Alomvattende appvoor flexkrachten

actiefwerkt

Actief Werkt! is een uitzendbureau en bemiddelt met name in functies in de logistieke sector, schoonmaakdienstverlening en productie. De groei die het bedrijf doormaakte en de wensen die hieruit volgden, werden niet meer opgevangen door de reeds bestaande applicatie.

Actief Werkt! schakelde de hulp van EsperantoXL in om een nieuwe app, inclusief klant- en flexkrachtenportaal, te realiseren. Ben je benieuwd hoe dit verliep? Lees snel verder!

De situatie

Tence Inzetbureau werd in 2015 overgenomen door de Belgische uitzendorganisatie Actief Group en ging vanaf dit moment verder onder de naam Actief Werkt! Zij bleven gebruikmaken van Flex@lly, een mobiele app ter ondersteuning van flexkrachten die EsperantoXL en Tence samen hebben ontwikkeld.

Actief Werkt! had naast deze app een flexkrachten- en klantportaal. Deze was echter niet langer toereikend voor de nieuwe richting die Actief Werkt! insloeg. Om ook online persoonlijk en dichtbij te kunnen zijn, ontstond de behoefte aan een nieuwe app met een klant- en flexkrachtenportaal. Snelheid van ontwikkelen en flexibiliteit waren hierbij de belangrijkste speerpunten.

De ervaringen die beide organisaties hebben opgedaan rondom Flex@lly vormden input voor de nieuwe app met klant- en flexkrachtenportaal, genaamd Mijn Actief. Vandaar dat de samenwerking weer snel vol op stoom was!

De uitdaging

Flex@lly was al een tijd niet meer actief doorontwikkeld. Op basis van gebruikscijfers en ervaringen kon snel worden bepaald welke functionaliteiten wel en niet over moesten naar een nieuwe vorm.

De grootste uitdaging voor EsperantoXL bestond daaropvolgend uit het bouwen van de nieuwe portalen en applicatie voor klanten en flexkrachten op de bestaande applicatie. Op deze manier zouden beide partijen optimaal en eenvoudig kunnen samenwerken. De portalen moesten dus worden meegenomen in een overkoepelend backoffice systeem.

 

“No-nonsense, snel, betrokken en persoonlijk”

 

De oplossing

Flex@lly zorgde ervoor dat EsperantoXL en Actief Werkt! snel dezelfde taal spraken voor wat betreft de eisen van de nieuwe Mijn Actief applicatie. Middels het software ontwikkelplatform Betty Blocks kon EsperantoXL het bestaande systeem in korte tijd uitbouwen. De koppeling tussen de webapplicatie en de mobiele applicatie was daarmee ook snel en gedegen gerealiseerd.

Met deze goede basis kon EsperantoXL het flexkrachtenportaal en het klantportaal in korte tijd vormgeven en installeren. De app is inmiddels in het stadium van de puntjes op de i. De roadmap met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor de portalen is bepaald.

Actief Werkt! over EsperantoXL


“We zijn zeer tevreden met Mijn Actief en de aanpak van EsperantoXL. De snelle ontwikkeling van Mijn Actief was mogelijk door de korte lijnen. De hoge mate van betrokkenheid en persoonlijk contact zorgden voor een fijne samenwerking. Indien nodig werd er snel en goed overlegd, waardoor er geen kostbare tijd verloren ging. EsperantoXL bouwde slim voort op de bestaande app, waardoor we al snel gebruik konden maken van Mijn Actief. Super!”

De resultaten

  1. In slechts 2,5 maand heeft EsperantoXL de portalen van Mijn Actief gebouwd. Klanten kunnen hierop inloggen om meer informatie over flexkrachten te zien, facturen in te zien en opdrachten te bevestigen. Flexkrachten kunnen in de app onder andere hun loonstroken inzien, hun cv bijhouden en direct solliciteren op vacatures.
  1. Doordat uren, contracten etc. online geraadpleegd kunnen worden, heeft Actief Werkt het aantal telefoontjes naar de vestigingen zien dalen. Flexkrachten kunnen hun administratie geheel online doen. Een FAQ ondersteunt hen hierin.
  1. Inmiddels heeft Mijn Actief al 10.000 unieke gebruikers!
  1. Actief Werkt! merkt dat de klanttevredenheid toeneemt. Sneller contact, bijvoorbeeld in de vorm van push-notificaties, zorgt ervoor dat flexkrachten snel op de hoogte zijn van nieuws en ontwikkelingen.
  1. Doordat Actief Werkt! met goede ondersteuning nu zelf het Betty Blocks platform beheert, krijgen zij direct foutmeldingen binnen. Als iemand bijvoorbeeld niet kan inloggen, kunnen ze meteen actie ondernemen. Bugs worden nog steeds opgelost door EsperantoXL.
  1. Doordat de webapplicatie en de mobiele applicatie op hetzelfde platform gebouwd zijn, kan er efficiënt en snel worden doorontwikkeld. Indien gewenst kan er snel iets worden aangepast of gefinetuned.

EsperantoXL ontwikkelt razendsnel
software op maat

Onze aanpak is vooral geschikt voor organisaties die flexibel moeten zijn in hun business en organisaties die processen willen automatiseren of verbeteren. Ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ook op zoek naar een soortgelijke oplossing? Bel ons.

 030 6585 651

of stel een vraag hier

Bekijk onze andere projecten

Voorbeeld Project 2


Voorbeeld Project 3