Bleap

De succesvolle lancering van het autodeelplatform Bleap

Bleap is een nieuw autodeelplatform, opgericht door Dirk Grevink, dat ondernemers helpt het maximale uit hun mobiliteitsbudget te halen. Voor het ontwikkelen en uitbouwen van het bedrijfsconcept middels een applicatie was Dirk op zoek naar een geschikte samenwerking.

Dirk schakelde de hulp van EsperantoXL en Get Hooked in om de applicatie te realiseren. Een klein en betrokken team van EsperantoXL en Get Hooked dacht mee van A tot Z. Ben je benieuwd hoe de realisatie van de applicatie verliep? Lees snel verder!

De situatie

Het nieuwe autodeelplatform stelt ondernemingen een auto ter beschikking tijdens kantoortijden. Voor zakelijk rijden kan de auto worden gereserveerd door werknemers. Een groot verschil met andere autodeelplatformen is dat de werknemer ook kilometerbundels voor privégebruik kan inkopen. Zo staat de auto niet onnodig stil en zijn er geen lange leasecontracten nodig.

Doordat de auto van Bleap door de onderneming én door haar medewerkers wordt gebruikt, is het een kostenefficiënte vervoerswijze zonder bijtelling.

De uitdaging

Bleap bestaat sinds de zomer van 2016. Een goed werkende applicatie staat in het bedrijfsconcept centraal. Er was behoefte aan een gebruiksvriendelijke applicatie die de ritten vastlegt en reserveringen mogelijk maakt. Bovendien zou de applicatie moeten dienen als sleutel om de auto te openen.

“Meedenkend – snel – allround – flexibel”

Tegen het einde van 2016 is Dirk op zoek gegaan naar een samenwerking voor het bouwen van de gewenste applicatie.

“Bij het zoeken naar een samenwerking zijn er een aantal zaken belangrijk”, aldus Dirk. “Als je als startup een app ontwikkelt, wil je niet een heel team in-house waar je aan gebonden bent als de verkoop minder gaat, of als je andere vaardigheden nodig hebt. Ik ben op zoek gegaan naar een bureau dat in de volle breedte van het project kan ondersteunen volgens de lean startup methode.”

Dirk kwam uit bij EsperantoXL en Get Hooked en de samenwerking startte op 1 januari 2017.

De oplossing

Voor het project Bleap heeft EsperantoXL een klein, creatief en inventief team samengesteld. Get Hooked was verantwoordelijk voor Branding, Conceptontwikkeling en UX / UI Design. Er volgde een intensieve samenwerking met Dirk voor het uitdenken van het concept. Er is veel meegedacht en ondersteund met betrekking tot de processen. Doordat het een startup betreft was het aandeel ‘business consultancy’ onmisbaar. De dienstverlening werd al snel uitgebouwd, waarop EsperantoXL aan de slag kon met het bouwen van de applicatie in Betty Blocks.

3 maanden na het eerste overleg volgde de eerste werkende versie van de applicatie. Na enkele testen en aanpassingen reed Dirk al rond in een auto die conform het Bleap-concept werkte. Een geweldig resultaat, waarop het autodeelplatform direct kon worden gelanceerd.

Bleap over EsperantoXL


“Ik ben super enthousiast over EsperantoXL én Betty Blocks! Door de keuze te maken om geen personeel in te huren, had ik een bureau nodig dat echt bij mij past. De samenwerking met het team van EsperantoXL verliep ontzettend goed. De eerste weken zaten we wekelijks op kantoor om samen de sprints te bespreken. Dat gebeurt nog steeds bij scopewijzigingen met het betrokken team dat weet hoe Bleap in elkaar zit.

EsperantoXL heeft echt meegedacht met de dienstverlening. Binnen 3 maanden reed ik al in een Bleap auto rond!”

De resultaten

  1. Het succes van Bleap leunt op de applicatie. De applicatie ondersteunt het bedrijf in de volle breedte. Aan de voorkant kunnen werknemers de auto reserveren, zowel zakelijk als privé. De werkgever heeft inzicht in de locatie van de auto’s. Bovendien worden alle zakelijke ritten vastgelegd. Werkgevers en werknemers hebben inzage in facturen, respectievelijk zakelijk en privé. Daarbij dient de app als sleutel voor het openen en sluiten van de auto’s.
  1. Aan de achterkant van de applicatie is een architectuur opgezet voor dealers (white label klanten, zoals leasebedrijven of autobouwers). Die kunnen in Bleap aan hun eigen klantenbestand hun auto’s aanbieden. Met een ingebouwd CRM-systeem kunnen ze klanten aanmaken en beheren. De afrekening van de dienstverlening was meteen als zodanig ingericht dat het meteen accountant-proof is.
  1. In de app is een klantenservice systeem ingebouwd. Mocht de auto bijvoorbeeld niet openen, wordt dit direct opgevangen door de backoffice.
  1. Binnen een maand na de lancering van de app zijn alle bugs er al uitgehaald door het team van EsperantoXL.
  1. Inmiddels rijden er al 20 Bleap auto’s rond!

EsperantoXL ontwikkelt razendsnel
software op maat

Onze aanpak is vooral geschikt voor organisaties die flexibel moeten zijn in hun business en organisaties die processen willen automatiseren of verbeteren. Ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ook op zoek naar een soortgelijke oplossing? Bel ons.

 030 6585 651

of stel een vraag hier

Bekijk onze andere projecten

Voorbeeld Project 2


Voorbeeld Project 3