Omzorg

Ontwikkeling van een applicatie voor cliënten

Voor Omzorg, het servicebureau in de thuiszorg, hielp EsperantoXL met het uitbreiden en verbeteren van de centrale applicatie voor het bedrijf. Om de best mogelijke zorg te bieden, was Omzorg bezig met het bouwen van een app die interne bedrijfsprocessen soepeler moest laten verlopen.

DE SITUATIE

Cliënten voorzien van gepaste zorg

Omzorg richt zich op de particuliere zorg en is gespecialiseerd in diensten die in de reguliere zorg moeilijker te krijgen zijn. Denk hierbij aan blokken van vele uren of dagen achter elkaar voor cliënten, bijvoorbeeld in terminale situaties. Ook biedt Omzorg begeleiding bij eenzame mensen om hun dagritme te ondersteunen.
Omzorg is een intermediair tussen vraag en aanbod, een echt servicebedrijf. Zo kunnen cliënten hun eigen team van zorgverleners samenstellen die passen bij hun persoonlijkheid. Ook helpen ze met zaken rondom administratie en planningen.

DE UITDAGING

Efficiënte ondersteuning van interne bedrijfsprocessen

Om de beste zorg te bieden aan hun cliënten, ontwikkelde Omzorg een applicatie: Adminizorg. Deze werd met name ontwikkeld ter ondersteuning van interne bedrijfsprocessen zoals het maken van roosters, planningen, facturen en ZZP- en cliëntendossiers. Om de applicatie te ontwikkelen, ging Omzorg op zoek naar een geschikte partner dat hen hierbij kon helpen.
De eerste partner waar ze bij uitkwamen bleek echter geen succes. Specialistische kennis ontbrak op belangrijke punten en de samenwerking verliep niet zoals gewenst. Omzorg ging op zoek naar een nieuwe partner en kwam uit bij EsperantoXL.

DE OPLOSSING

Structurele verbeteringen door onze specialisten

EsperantoXL ging met de applicatie aan de slag en keek met een team van specialisten naar de mogelijkheden van de applicatie. Vervolgens konden zij veel verbeteringen doorvoeren en werd de app naar een hoger niveau getild. Tot op heden verzorgen ze het doorontwikkelen en onderhoud van de app.
Eén van de punten die EsperantoXL heeft opgepakt, was het mogelijk maken van een tool om snel digitale formulieren mee te maken die direct in Adminizorg beschikbaar zijn om in te vullen, bewerken en archiveren. Deze kan door Omzorg nu eenvoudig zelf worden gemaakt door middel van een pdf generator. Zo heeft elke thuiszorgmedewerker een gepersonaliseerd formulier. De standaard informatie is dus meteen al ingevuld, wat veel tijd scheelt.

Henk Eigenbrood – directeur Omzorg

“Het is een fantastische applicatie die precies doet wat wij nodig hebben. De service is hartstikke goed. Je praat niet met eenpitters, maar ze zijn ook niet zo groot dat ze zichzelf verliezen in teveel lagen in de organisatie. Je communiceert rechtstreeks met de projectleider en de programmeurs, wat erg fijn is.”

De resultaten

Andere bedrijven gebruiken nu ook de app

Door de werkzaamheden van EsperantoXL is de applicatie nu zoals Omzorg deze voor ogen had.

  • De app maakt het voor cliënten en zorgverleners veel inzichtelijker.
  • Alles kan nu digitaal, ook op het kantoor. Er wordt niet meer gewerkt met ordners of papieren.
  • Zonder de ontwikkeling van de applicatie, zou er minimaal één extra werknemer in dienst zijn.

Inmiddels maken ook andere bedrijven gebruik van de app. Dit zijn met name concullega’s van Omzorg die op dezelfde manier werken. Daarnaast heeft Omzorg een platform ontwikkeld voor ZZP’ers in de zorg, waar zij de uren dat ze cliënten verzorgen, kunnen bijhouden. Het systeem genereert automatisch facturen die naar cliënten en zorginstellingen worden verstuurd. Ook bij de ontwikkeling van dit platform heeft EsperantoXL geholpen.

Ook op zoek naar een soortgelijke oplossing?

Onze aanpak is vooral geschikt voor organisaties die flexibel moeten zijn in hun business en organisaties die processen willen automatiseren of verbeteren. Ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Bel ons op 030 6585 651 of stel je vraag via het formulier.