Stockon

Een complete back-end voor Stockon

Start-up Stockon is een online boodschappenservice die producten gratis aan huis levert door heel Nederland. Naast deze service hebben ze ook een systeem ontwikkeld waarmee op basis van het verleden voorspeld kan worden wat de status is van iemand zijn voorraadkast. Stockon beleeft een enorme groei en is flink aan het uitbreiden. EsperantoXL werd ingeschakeld in de start-up fase voorafgaand aan deze groei en professionaliseerde de back-office. Benieuwd hoe dit is gegaan? Lees dan verder.

De situatie

Bij Stockon kun je een bestelling plaatsen via de mobiele applicatie. Stockon heeft een koppeling met een fulfillment centrum waar de bestellingen worden ingepakt en even later worden overgedragen aan het Foodnetwerk van PostNL. De inkopers zorgen voor het op peil houden van de voorraden. De facturatie, verwerking in de boekhouding en incasso moet door de backoffice uitgevoerd worden.

Sinds januari is het platform live en leveren ze door het hele land. Met een assortiment waar duizenden producten in staan, is een overzichtelijke backoffice noodzakelijk.

Het draaiende houden van dit systeem is een uitdaging. Zo kunnen klanten een bestelling plaatsen die vervolgens naar het fulfilment centrum wordt gestuurd. De bestellingen worden ingepakt, verstuurd en bezorgd. Tot slot moet er een betaling in gang worden gezet en gecontroleerd. Een complex proces dus!

De uitdaging: complex proces stroomlijnen via de juiste software

De uitdaging voor Stockon was om dit meervoudige proces vorm te geven en goed te stroomlijnen.  Ze gingen op zoek naar geschikte software en kwamen uit bij Betty Blocks. In een week moest bewezen worden dat Betty Blocks als middleware zou kunnen dienen. Om het proces in gang te zetten werd EsperantoXL ingeschakeld. Binnen twee dagen werd de samenwerking gestart.

De oplossing: op maat gemaakte backoffice met alle functionaliteiten

Een team van EsperantoXL ging met de developers aan de gang en zette uit het niets een gehele backoffice neer om het order proces van Stockon te professionaliseren en monitoren. Zo zorgden ze voor een werkende order processing met een koppeling naar een nieuw fulfilment center, werd de producten database verbeterd en gevuld vanuit externe bronnen, de performance gemonitord en zorgden ze voor een nieuwe betaalflow m.b.v Mollie en de koppeling met een boekhoudsysteem (AFAS).

Ze werken nu vier maanden samen en hebben sinds het begin een enorme groeispurt gemaakt. Zowel de klantervaring als het proces verbetert constant en EsperantoXL helpt bij het doorvoeren hiervan.

Stockon over EsperantoXL


“We zijn super tevreden over de samenwerking met EsperantoXL. Het fijne is dat EsperantoXL heel flexibel is. Wat wij ook vragen of wensen, er worden meteen oplossingen voor gezocht. Daarnaast zijn ze een zeer betrouwbare partner om mee te werken en hebben ze het proces van Stockon een stuk efficiënter gemaakt.”

Rene Hansen – CCO en CTO van Stockon

Het resultaat

  1. Stockon heeft nu een complete backoffice met een goed werkende order processing en een koppeling naar het fulfilment center. De status van orders kan worden ‘getracked’ en de voorraad kan goed worden gemanaged. Daarnaast is er een betaalsysteem plus boekhoudkoppeling gerealiseerd.
  2. Het proces wordt gemonitord, verloopt soepel en is gestroomlijnd. Hierdoor kan het platform goed draaiende worden gehouden.
  3. Stockon is nog lang niet klaar met groeien en is van plan de gehele markt te veroveren. Zowel op het gebied van het aantal klanten, features als producten. EsperantoXL blijft Stockon ondersteunen in het optimaliseren van het proces en helpt bij het doorontwikkelen. EsperantoXL gaat de applicatie nog beter schaalbaar, professioneler en robuuster maken.

Herken jij je in de uitdaging van Stockon?


Wij ontwikkelen razendsnel software op maat

Onze aanpak is vooral geschikt voor organisaties die flexibel moeten zijn in hun business en organisaties die processen willen automatiseren of verbeteren. Ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ik wil meer weten. Bel mij!

Bekijk onze andere projecten

Voorbeeld Project 2


Voorbeeld Project 3