Een breed inzetbare whitelabel applicatie voor UAS Schadeherstel

Een breed inzetbare whitelabel applicatie voor UAS Schadeherstel

De ontwikkeling van een intake-tool voor schadeclaims
UAS Schadeherstel is een autoschadeherstelbedrijf met vestigingen door het hele land. Ook zijn zij actief als innamepunt voor (private) leaseauto’s. Deze inname werd nog met pen en papier uitgevoerd en het proces dat erop volgde was tijdrovend. EsperantoXL ontwikkelde een applicatie om het innameproces te vergemakkelijken en inzichtelijk te maken.

DE SITUATIE

Schade opnemen met pen en papier

Wanneer een klant een leaseauto inlevert bij UAS Schadeherstel wordt deze op schade gecontroleerd. Het noteren van de schade gebeurde nog handmatig en was een tijdrovend proces. Er werd gewerkt met drie verschillende systemen, waar de medewerkers steeds tussen moesten schakelen.

Eerst werden foto’s van de auto gemaakt en werd de schade met pen en papier genoteerd. Informatie moest handmatig worden ingevuld in het systeem en vervolgens deels worden overgetypt in een ander systeem. Een derde systeem werd gebruikt om het formulier te versturen en rapporten op te maken. Het innameproces nam hierdoor teveel tijd in beslag en was gevoelig voor fouten.

DE UITDAGING

Een tool gekoppeld aan het bestaande systeem

UAS Schadeherstel wilde het innameproces stroomlijnen. Een aanpassing in het eigen automatiseringspakket was kostbaar en zou erg lang duren. UAS Schadeherstel zocht daarom een snellere en klantvriendelijke oplossing.

Het autoschadeherstelbedrijf schakelde EsperantoXL in om te onderzoeken hoe de inname kon worden verbeterd. Van het managementsysteem waarvan UAS Schadeherstel gebruik maakte kon niet zomaar worden afgestapt. EsperantoXL adviseerde daarom om een tool te ontwikkelen die kon worden gekoppeld aan het bestaande systeem.

DE OPLOSSING

Alle informatie in één applicatie

EsperantoXL ontwikkelde een inlevertool waarmee snel schade kan worden geregistreerd wanneer iemand een auto inlevert. In korte tijd werd een Minimum Viable Product gemaakt waarmee UAS Schadeherstel intern kon werken. Het systeem biedt nu een digitaal format, waarbij autogegevens, foto’s van schade, de kosten van het repareren en de handtekening van de klant makkelijk in de applicatie kunnen worden opgeslagen, bewerkt en verzonden.

De volgende stap was om van de tool een whitelabel applicatie te maken, zodat deze ook voor andere klanten kan worden ingezet. EsperantoXL zorgde ervoor dat de look & feel van de applicatie kan worden aangepast, zodat deze eenvoudiger kan worden vermarkt. UAS Schadeherstel kan de verschillende leasemaatschappijen of fleetowners helpen de applicatie in te zetten op een manier die past bij hun systeem en werkwijze.

UAS over EsperantoXL
Erwin Renkema – Directeur UAS Schadeherstel

“De samenwerking was enorm prettig. Het fijnste was dat het team van EsperantoXL meedenkt en kritische vragen durft te stellen. Ze dachten niet alleen mee met de uitdagingen waar wij op dat moment voor stonden, maar ze keken ook vooruit en wezen ons op processen waar wij nog niet bij stil hadden gestaan. EsperantoXL durft echt out-of-the-box te denken.”

HET RESULTAAT

Medewerkers hoeven niet langer met drie verschillende systemen te werken. Zij maken gebruik van de applicatie waarop alle informatie direct te vinden is. Het gestroomlijnde proces zorgt voor veel tijdwinst.

De applicatie is geoptimaliseerd voor tablets. Hierdoor kan het systeem niet alleen worden gebruikt op kantoor, maar ook door monteurs in de garage tijdens het controleren op schade.

Doordat de applicatie gebruik maakt van het No-Code platform Betty Blocks kunnen medewerkers van UAS het systeem makkelijk aanpassen. Er hoeven geen externe partijen in te worden geschakeld.

De tool kan commercieel worden ingezet om met nieuwe partijen samen te werken. Met de whitelabel applicatie kan UAS Schadeherstel samen met haar klanten naar hun behoeftes kijken en een oplossing op maat bieden. Het autoschadeherstelbedrijf kan hierdoor haar klanten optimaal ontzorgen en zo een betere dienst leveren.

UAS Schadeherstel beschikt nu over een complete whitelabel applicatie voor haar klanten. Binnenkort gaat EsperantoXL het bedrijf helpen bij een volgende stap in efficiënter en sneller werken.

Ook op zoek naar een soortgelijke oplossing?

Onze aanpak is vooral geschikt voor organisaties die flexibel moeten zijn in hun business en organisaties die processen willen automatiseren of verbeteren. Ben je benieuwd naar wat Rapid Application Development kan betekenen voor jouw organisatie? We ontdekken graag samen met jou de mogelijkheden.

Bel ons op 030 6585 651 of stel je vraag via het formulier.