EsperantoXL richt zich sinds 2002 op het ontwikkelen van slimme software oplossingen. Door processen te vereenvoudigen brengen we snelheid in organisaties. We bouwen innovatieve applicaties die operationele processen van onze klanten optimaliseren, we integreren deze naadloos in bestaande IT omgevingen en nemen de eindverantwoordelijkheid voor een continue beschikbaarheid. Ons team bestaat uit technische bedrijfskundige experts, die kritisch kijken hoe onze oplossingen echt toegevoegde waarde bieden voordat we gaan implementeren.

Onze cultuur


Bij EsperantoXL heerst een informele en familiaire sfeer. Je zult bij ons eerder een goeie jeans tegenkomen dan een strak pak. Onze platte organisatie blijft zich continu ontwikkelen, hierbij gebruiken we sinds een tijdje de methodiek van Scaling Up 2.0. Hierbij worden er per kwartaal gezamenlijk doelen gesteld die de organisatie verbeteren. Iedere week bespreken we gezamenlijk de status van deze kwartaaldoelen, waarbij iedereen zijn bijdrage levert. Halen we onze doelen dan staan daar altijd gave beloningen tegenover, die ieder kwartaal creatiever en ludieker worden.

EsperantoXL investeert stevig in de ontwikkeling van onze medewerkers, er zijn ruime opleidingsbudgetten die we inzetten om de continue veranderingen die onze bedrijfstak kenmerken voor te blijven. Onze specialisten bezoeken events in binnen en buitenland waar ze hun kennis verrijken en we dagen onszelf uit door deel te nemen aan challenges en hackerevents.

Onze laatste blogs


Procesoptimalisatie met no-code: een waardig alternatief voor het middenbedrijf

Ook als middenbedrijf wil je je centrale bedrijfsprocessen zoveel mogelijk optimaliseren. Wanneer je op zoek gaat naar bedrijfssoftware die dat streven ondersteunt, dan kom je al snel uit bij standaardpakketten die weinig of geen maatwerk toelaten. Als middenbedrijf ben je niet altijd gebaat bij zo’n rigide oplossing. Een no-code ontwikkelplatform als WEM biedt in dat geval een wendbaar en werkbaar alternatief.

Lees meer

Low-code en no-code: ideaal voor de ontwikkeling van add-on software?

Laten we eerlijk zijn: de meeste grotere ondernemingen redden het vandaag niet zonder ERP, hoe duur en tijdrovend de implementatie van die centrale bedrijfssoftware soms ook is. Willen ze die onmisbare ERP echter uitbreiden met extra functionaliteit of aanvullen met andere toepassingen, dan dreigen de kosten helemaal uit de hand te lopen. Gelukkig bestaan er intussen oplossingen zoals low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, die een betaalbaar en snel alternatief bieden.

Lees meer

Wie is de ideale citizen developer?

Een citizen developer is iemand die zonder al te veel programmeerkennis toch zelf succesvol software kan schrijven. Het concept lijkt te mooi om waar te zijn. Maar is dat het ook? Een beetje relativering lijkt hier toch wel op zijn plaats.

Lees meer
Cta coffee

We onderzoeken graag met jou de mogelijkheden voor automatisering binnen jouw organisatie.

Bel ons voor een afspraak op 085 760 35 99.