EsperantoXL richt zich sinds 2002 op het ontwikkelen van slimme software oplossingen. Door processen te vereenvoudigen brengen we snelheid in organisaties. We bouwen innovatieve applicaties die operationele processen van onze klanten optimaliseren, we integreren deze naadloos in bestaande IT omgevingen en nemen de eindverantwoordelijkheid voor een continue beschikbaarheid. Ons team bestaat uit technische bedrijfskundige experts, die kritisch kijken hoe onze oplossingen echt toegevoegde waarde bieden voordat we gaan implementeren.

Onze cultuur


Bij EsperantoXL heerst een informele en familiaire sfeer. Je zult bij ons eerder een goeie jeans tegenkomen dan een strak pak. Onze platte organisatie blijft zich continu ontwikkelen, hierbij gebruiken we sinds een tijdje de methodiek van Scaling Up 2.0. Hierbij worden er per kwartaal gezamenlijk doelen gesteld die de organisatie verbeteren. Iedere week bespreken we gezamenlijk de status van deze kwartaaldoelen, waarbij iedereen zijn bijdrage levert. Halen we onze doelen dan staan daar altijd gave beloningen tegenover, die ieder kwartaal creatiever en ludieker worden.

EsperantoXL investeert stevig in de ontwikkeling van onze medewerkers, er zijn ruime opleidingsbudgetten die we inzetten om de continue veranderingen die onze bedrijfstak kenmerken voor te blijven. Onze specialisten bezoeken events in binnen en buitenland waar ze hun kennis verrijken en we dagen onszelf uit door deel te nemen aan challenges en hackerevents.

Onze laatste blogs


Een greep uit de legio mogelijkheden van low-code development

Low-code maakt het mogelijk om vele malen sneller applicaties te ontwikkelen. Van het automatiseren van snel veranderende processen en het vervangen van legacy-applicaties tot het bouwen van SaaS-oplossingen en het uitproberen van ideeën: we sommen op wat je allemaal kunt maken met low-code platforms. Daarnaast leggen we uit voor welke branches het interessant kan zijn en voor welke toepassingen je vooral géén low-code softwareontwikkeling moet inzetten.

Lees meer

Low-code en no-code: is er nog wel een verschil?

Traditioneel is er een duidelijk verschil tussen low-code en no-code: low-code is voor professionele developers met een IT-achtergrond, terwijl no-code focust op mensen die geen kennis van programmeren hebben. We zien nu dat de twee concepten steeds meer naar elkaar toe bewegen. In dit artikel gaan we in op vragen als: is er nog een verschil? En voor wie is dit verschil relevant? Plus: we leggen uit waarom low-code en no-code in de toekomst (nagenoeg helemaal) versmelten.

Lees meer

WEM: voor welke applicaties is dit no-code platform geschikt?

Het Nederlandse WEM is als procesgebaseerd, no-code applicatieontwikkelplatform uniek. Dankzij het gebruik van flowcharts en de drag-and-drop page editor kun je namelijk bijzonder intuïtief én razendsnel applicaties ontwikkelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van WEM? Waarvoor is het precies geschikt? En zijn er alternatieve platformen voorhanden?

Lees meer
Cta coffee

We onderzoeken graag met jou de mogelijkheden voor automatisering binnen jouw organisatie.

Bel ons voor een afspraak op 085 760 35 99.