EsperantoXL richt zich sinds 2002 op het ontwikkelen van slimme software oplossingen. Door processen te vereenvoudigen brengen we snelheid in organisaties. We bouwen innovatieve applicaties die operationele processen van onze klanten optimaliseren, we integreren deze naadloos in bestaande IT omgevingen en nemen de eindverantwoordelijkheid voor een continue beschikbaarheid. Ons team bestaat uit technische bedrijfskundige experts, die kritisch kijken hoe onze oplossingen echt toegevoegde waarde bieden voordat we gaan implementeren.

Onze cultuur


Bij EsperantoXL heerst een informele en familiaire sfeer. Je zult bij ons eerder een goeie jeans tegenkomen dan een strak pak. Onze platte organisatie blijft zich continu ontwikkelen, hierbij gebruiken we sinds een tijdje de methodiek van Scaling Up 2.0. Hierbij worden er per kwartaal gezamenlijk doelen gesteld die de organisatie verbeteren. Iedere week bespreken we gezamenlijk de status van deze kwartaaldoelen, waarbij iedereen zijn bijdrage levert. Halen we onze doelen dan staan daar altijd gave beloningen tegenover, die ieder kwartaal creatiever en ludieker worden.

EsperantoXL investeert stevig in de ontwikkeling van onze medewerkers, er zijn ruime opleidingsbudgetten die we inzetten om de continue veranderingen die onze bedrijfstak kenmerken voor te blijven. Onze specialisten bezoeken events in binnen en buitenland waar ze hun kennis verrijken en we dagen onszelf uit door deel te nemen aan challenges en hackerevents.

Onze laatste blogs


WEM: voor welke applicaties is dit no-code platform geschikt?

Het Nederlandse WEM is als procesgebaseerd, no-code applicatieontwikkelplatform uniek. Dankzij het gebruik van flowcharts en de drag-and-drop page editor kun je namelijk bijzonder intuïtief én razendsnel applicaties ontwikkelen. Wat zijn de voordelen en nadelen van WEM? Waarvoor is het precies geschikt? En zijn er alternatieve platformen voorhanden?

Lees meer

No-code en low-code als aanvulling op standaardsoftware

Standaardpakketten zijn (relatief) goedkoop en rijk aan functionaliteiten, maar sluiten vaak net niet helemaal goed aan op jouw bedrijfsprocessen. In plaats van te kiezen voor dure en tijdrovende maatwerksoftware, kun je beter met no-code of low-code een klein stukje maatwerk laten ontwikkelen dat jouw specifieke probleem oplost.

Lees meer

Betty Blocks: de basis voor jouw digitale transformatie?

Het Nederlandse no-code platform Betty Blocks blijft keihard aan de weg timmeren. Daarbij doelen we niet (per se) op het hypermoderne hoofdkantoor, maar op de groeiende maturiteit van de software, het snel toenemende aantal organisaties dat het platform omarmt en de steeds uitgebreidere waaier aan mooie Betty Blocks-applicaties. In dit artikel leggen we uit hoe Betty Blocks helpt je digitale transformatie te realiseren én voor wat soort applicaties je het kunt gebruiken. Daarnaast geven we wat spraakmakende voorbeelden van Betty Blocks-applicaties.

Lees meer
Cta coffee

We onderzoeken graag met jou de mogelijkheden voor automatisering binnen jouw organisatie.

Bel ons voor een afspraak op 085 760 35 99.