De situatie

Applicatie met kinderziektes

De European Association of Urology (EAU) is de autoriteit binnen Europa voor urologische zorg. Met meer dan 18.000 medische professionals streven ze ernaar het niveau van urologische zorg in heel Europa en daarbuiten te verhogen. Dit doet de EAU door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren, jonge en ervaren urologen te onderwijzen en richtlijnen te ontwikkelen ter behandeling van urologische aandoeningen. Het jaarlijkse congres is een van de grootste medische congressen in Europa en trekt zo’n 13.000 deelnemers.

De EAU had een externe partij ingeschakeld voor het ontwikkelen van een voorportaal op het no-code platform Betty Blocks. Met dit voorportaal kunnen urologen bijvoorbeeld registreren voor congressen, batches ophalen en vakliteratuur raadplegen.

EsperantoXL werd gevraagd om de laadtijden en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

De uitdaging

Laadtijden en gebruiksvriendelijkheid

EsperantoXL is gevraagd om bij een drietal onderdelen van de applicatie wat plooien glad te strijken. In het Scientific Programme, oftewel de agenda van een evenement waar op dagbasis is beschreven welke sessies in welke ruimte plaatsvinden, duurde het soms eventjes voordat de pagina op het scherm kwam.

In het Resource Centre zijn resources te vinden die tijdens een evenement zijn opgeleverd, zoals (opgenomen) video’s, geschreven tekst, posters en e-learnings. Voor elk evenement wordt zo’n site ingericht. UROsource is een verzamelbak van ruim 62.000 bestanden met onder meer alle content van de Resource Centres.

Voor zowel het Resource Centre als UROsource gold dat ze wat gebruiksvriendelijker konden worden ingericht, waarbij het zoeken naar de juiste informatie door de sterk toegenomen hoeveelheid content inmiddels veel geduld vergde.

De oplossing

Opknippen in delen en zoekfunctie naar Elasticsearch

Voor alle drie de onderdelen hebben we ietwat andere oplossingen gerealiseerd. De lange laadtijd in het Scientific Programme kwam doordat het gehele event volledig werd gedownload. In onze oplossing worden sessies op dagbasis opgehaald. Daardoor hoeven veel minder gegevens te worden geladen en staat het volledige programma in ongeveer een seconde op het scherm.

Voor het Resource Centre hebben we een design voor een gebruiksvriendelijke en goed doorzoekbare website opgezet. Een belangrijk onderdeel daarbij is een synchronisatie naar Elasticsearch. Deze gedistribueerde zoekmachine maakt grote datasets razendsnel doorzoekbaar. De slimme zoekresultaten lussen door naar de content in de Betty Blocks-applicatie.

UR Osource screen


Ook bij UROsource hebben we een gebruiksvriendelijk design gemaakt en de website opnieuw opgezet. De data komt uit Elasticsearch. De uitdaging was vooral de performance van de zoekfilters, waarmee nu op basis van bijvoorbeeld event, contenttype, onderwerp en jaartal binnen een seconde een dwarsdoorsnede van alle documenten wordt opgehaald. De voornaamste driver om voor Elasticsearch te kiezen was het verbeteren van de perfomance, hiermee is het opstarten van UROsource aanzienlijk versneld.

Het resultaat

Performanceverbeteringen met strak afgestemde gebruikerservaring


EAU-sp-rc-screens.jpg
Vertragingen behoren tot het verleden, de applicatie loopt als een trein

De gebruiksvriendelijkheid is flink verbeterd

Door co-development met EAU is er veel bereikt in relatief korte tijd

Door ons voorwerk kan EAU nu zelf de finishing touch doen
Bram Berkelaar
Ben jij nu benieuwd wat low-code/no-code oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Dan maak ik graag tijd voor je om persoonlijk onze visie op jouw unieke uitdaging met je te delen.

Hieronder heb je binnen 2 minuten een geheel vrijblijvende tête-à-tête in je agenda staan op het moment wanneer het jou uitkomt

BOEK JE TÊTE-À-TÊTE HIER

Gerelateerde Projecten

Actief Werkt - Klant- en Flexkrachtenportaal

Actief Werkt! schakelde de hulp van EsperantoXL in om een nieuwe app, inclusief klant- en flexkrachtenportaal, te realiseren. Ben je benieuwd hoe dit verliep? Lees snel verder!

Recreatieverzekeringen - Verzekeringsmodule

Om de vernieuwing van RecreatieVerzekeringen succesvol te maken, bouwde EsperantoXL in 3 weken een verzekeringsmodule. Benieuwd hoe dit proces is verlopen? Lees snel verder.

Itho Daalderop - Serviceapp

Monteurs die met een smartphone binnenklimaatapparaten in enkele seconden gebruiksklaar maken. Het kan nu met de nieuwe app voor Itho Daalderop. Lees hier hoe we dit gedaan hebben.

Provincie Zuid-Holland - Applicatie Financieel Toezicht

Gemeenten en gemeenschappelijke regelingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen financiële huishouding. Het team Financieel Toezicht van de provincie Zuid-Holland heeft als taak om financieel toezicht te houden op deze organisaties binnen de provincie. Hiermee wordt beoogd een gezonde financiële situatie te bevorderen.

Robidus - Portaal Statusuitvraag

Robidus is een snel groeiend bedrijf en heeft steeds meer werkgevers en werknemers te bedienen in dit proces. Het oude systeem kon deze groei niet aan. In de zoektocht naar een toekomstgerichte oplossing kwam het team bij EsperantoXL terecht.

UAS schadeherstel - Intaketool voor schadeclaims

UAS Schadeherstel is een autoschadeherstelbedrijf met vestigingen door het hele land. Ook zijn zij actief als innamepunt voor (private) leaseauto’s. Deze inname werd nog met pen en papier uitgevoerd en het proces dat erop volgde was tijdrovend.

Contentkalender - Online versie van Contentkalender

Contentkalender.nl is via het software-ontwikkelplatform Betty Blocks terecht gekomen bij EsperantoXL. EsperantoXL zag al snel mogelijkheden in de doorontwikkeling van de template, waarop een voorspoedige samenwerking volgde.

Clean Air by Baker - Serviceapplicatie

CleanAir beschikt over een eigen serviceafdeling. Ervaren technici ondersteunen bij de validatie, kalibratie en laminaire flow-installaties. Deze technici controleren regelmatig of de werkbanken nog voldoen aan de gestelde eisen. Tijdens deze controle werden de metingen door monteurs met pen genoteerd.


toon alles