De situatie

Verlopende licentie en grens aan doorontwikkeling

Kempkes Landmeten gebruikte een managementsysteem voor het plannen, uitvoeren, verwerken, controleren en factureren van de activiteiten binnen het primaire proces. Dit systeem waarborgt de tijdigheid en kwaliteit van de procesgerelateerde informatie, die wordt geleverd aan de opdrachtgevers. De licentie van het systeem liep ten einde en bovendien waren de mogelijkheden om het verder aan te passen beperkt.

Daarom besloot Kempkes Landmeten om een nieuw managementsysteem te laten bouwen, met het doel dit later in eigen beheer door te ontwikkelen. Het gebruik van een no-code platform voor applicatieontwikkeling had hierbij de grote voorkeur vanwege de mogelijkheden om zelf als ‘citizen developers’ de applicatie door te ontwikkelen. Het bedrijf kwam daardoor al snel bij EsperantoXL terecht.

De uitdaging

Dezelfde gebruikerservaring, maar dan eenvoudiger

Een ander systeem betekent vaak een verandering in de werkwijze voor gebruikers. Het nieuwe systeem moest daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de gebruikerservaring van het oude systeem, liefst met verbeteringen die het gebruik nog verder vereenvoudigen. Een andere uitdaging was de tijdsdruk: de applicatie diende binnen drie maanden live te staan.

De oplossing

Overzichtelijker systeem met extra functionaliteiten

EsperantoXL heeft binnen dit tijdsbestek een volledig nieuw managementsysteem ontwikkeld met het no-code platform WEM. Qua user experience is het systeem nagenoeg gelijk gebleven, terwijl de gebruikers de overzichtelijkheid als prettiger ervaren dan in het oude systeem. Bovendien zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo is de applicatie schaalbaar op mobiel en tablet, waardoor medewerkers het systeem direct in het veld kunnen gebruiken. Machtigingsformulieren in PDF kunnen voortaan direct worden gegenereerd en ondertekend. Tot slot kunnen gegevens en bijlagen worden geëxporteerd in het juiste formaat en de beoogde mapstructuur voor toepassing in externe systemen.


WEM-app-Macbook.png

De keuze viel op WEM omdat Kempkes daarmee makkelijk zelf in staat is de applicatie in beheer te nemen en door te ontwikkelen. Zo nodig kan de organisatie er zelf andere processen binnen de organisatie mee digitaliseren. WEM heeft de efficiëntste leercurve voor ‘citizen developers’. Dit komt vooral door het volgende: de structuur van de te ontwikkelen applicatie volgt in WEM direct in grote lijnen de flow van het te digitaliseren proces. Ook het primaire proces van Kempkes was een perfecte match met de manier waarop je in WEM de structuur van applicaties opzet. Daardoor zijn de configuratie en inrichting van het managementsysteem in WEM eenvoudig te doorgronden voor de business. Tot slot zijn er in WEM widgets beschikbaar die het mogelijk maakten om snel nieuwe, relatief complexe functionaliteiten op te zetten.

“De samenwerking tussen Kempkes en EsperantoXL verliep zeer goed. Voor de lockdown zaten de EsperantoXL-consultants één dag per week bij Kempkes op locatie, terwijl de product owner van Kempkes één dag naar EsperantoXL kwam. Dit zorgde voor korte lijnen. In combinatie met de snelheid die het WEM-platform biedt, konden we zeer snel resultaten boeken. Tijdens de lockdown is de overstap gemaakt naar remote werken. In de voorafgaande periode was echter al een goede relatie opgebouwd met veel onderlinge flexibiliteit, waarin één woord vaak genoeg was om elkaar op detailniveau te begrijpen.”
Bram Berkelaar
Ben jij nu benieuwd wat low-code/no-code oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Dan maak ik graag tijd voor je om persoonlijk onze visie op jouw unieke uitdaging met je te delen.

Hieronder heb je binnen 2 minuten een geheel vrijblijvende tête-à-tête in je agenda staan op het moment wanneer het jou uitkomt

BOEK JE TÊTE-À-TÊTE HIER

Gerelateerde Projecten

Betonvereniging - bedrijfsmanagementsysteem

Zo’n 60 jaar biedt de Betonvereniging educatie in de vorm van cursussen aan, inmiddels voor 800 tot 1000 studenten per jaar. EsperantoXL ontwikkelde een bedrijfsmanagementsysteem, waarop studenten en docenten gegevens en informatie rondom hun opleidingen en cursussen kunnen beheren.

Oorlogsgravenstichting: Centrale applicatie, complete make-over in WEM

Met behulp van het no-code ontwikkelplatform WEM moderniseerde EsperantoXL de centrale applicatie van Oorlogsgravenstichting.

Actief Werkt - Klant- en Flexkrachtenportaal

Actief Werkt! schakelde de hulp van EsperantoXL in om een nieuwe app, inclusief klant- en flexkrachtenportaal, te realiseren. Ben je benieuwd hoe dit verliep? Lees snel verder!

Itho Daalderop - Serviceapp

Monteurs die met een smartphone binnenklimaatapparaten in enkele seconden gebruiksklaar maken. Het kan nu met de nieuwe app voor Itho Daalderop. Lees hier hoe we dit gedaan hebben.

Provincie Zuid-Holland - Applicatie Financieel Toezicht

Gemeenten en gemeenschappelijke regelingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen financiële huishouding. Het team Financieel Toezicht van de provincie Zuid-Holland heeft als taak om financieel toezicht te houden op deze organisaties binnen de provincie. Hiermee wordt beoogd een gezonde financiële situatie te bevorderen.

Robidus - Portaal Statusuitvraag

Robidus is een snel groeiend bedrijf en heeft steeds meer werkgevers en werknemers te bedienen in dit proces. Het oude systeem kon deze groei niet aan. In de zoektocht naar een toekomstgerichte oplossing kwam het team bij EsperantoXL terecht.

Korenhof - Digitale werkbonnen

Een app met digitale werkbonnen gekoppeld aan het financiële systeem.

De Heer land en water - Urenregistratiemodule

Van een statisch en foutgevoelig systeem naar een flexibele en uitgebreide urenregistratiemodule


toon alles