De situatie

Schade opnemen met pen en papier

Wanneer een klant een leaseauto inlevert bij UAS Schadeherstel wordt deze op schade gecontroleerd. Het noteren van de schade gebeurde nog handmatig en was een tijdrovend proces. Er werd gewerkt met drie verschillende systemen, waar de medewerkers steeds tussen moesten schakelen.

Eerst werden foto’s van de auto gemaakt en werd de schade met pen en papier genoteerd. Informatie moest handmatig worden ingevuld in het systeem en vervolgens deels worden overgetypt in een ander systeem. Een derde systeem werd gebruikt om het formulier te versturen en rapporten op te maken. Het innameproces nam hierdoor teveel tijd in beslag en was gevoelig voor fouten.

De uitdaging

Een tool gekoppeld aan het bestaande systeem

UAS Schadeherstel wilde het innameproces stroomlijnen. Een aanpassing in het eigen automatiseringspakket was kostbaar en zou erg lang duren. UAS Schadeherstel zocht daarom een snellere en klantvriendelijke oplossing.

Het autoschadeherstelbedrijf schakelde EsperantoXL in om te onderzoeken hoe de inname kon worden verbeterd. Van het managementsysteem waarvan UAS Schadeherstel gebruik maakte kon niet zomaar worden afgestapt. EsperantoXL adviseerde daarom om een tool te ontwikkelen die kon worden gekoppeld aan het bestaande systeem.

De oplossing

Alle informatie in één applicatie

EsperantoXL ontwikkelde een inlevertool waarmee snel schade kan worden geregistreerd wanneer iemand een auto inlevert. In korte tijd werd een Minimum Viable Product gemaakt waarmee UAS Schadeherstel intern kon werken. Het systeem biedt nu een digitaal format, waarbij autogegevens, foto’s van schade, de kosten van het repareren en de handtekening van de klant makkelijk in de applicatie kunnen worden opgeslagen, bewerkt en verzonden.

De volgende stap was om van de tool een whitelabel applicatie te maken, zodat deze ook voor andere klanten kan worden ingezet. EsperantoXL zorgde ervoor dat de look & feel van de applicatie kan worden aangepast, zodat deze eenvoudiger kan worden vermarkt. UAS Schadeherstel kan de verschillende leasemaatschappijen of fleetowners helpen de applicatie in te zetten op een manier die past bij hun systeem en werkwijze.

Erwin Renkema – Directeur UAS Schadeherstel

“De samenwerking was enorm prettig. Het fijnste was dat het team van EsperantoXL meedenkt en kritische vragen durft te stellen. Ze dachten niet alleen mee met de uitdagingen waar wij op dat moment voor stonden, maar ze keken ook vooruit en wezen ons op processen waar wij nog niet bij stil hadden gestaan. EsperantoXL durft echt out-of-the-box te denken.”

Het resultaat

Medewerkers zijn niet langer afhankelijk van Excelsheets. Met een complete backoffice worden gegevens verzameld en verwerkt, waardoor het gehele proces is geautomatiseerd. Iedereen heeft nu altijd een volledig overzicht.

Een technische koppeling zorgt dat programma’s op elkaar aansluiten. De API koppelt verschillende systemen aan elkaar, waardoor data gemakkelijk kan worden opgehaald en gesynchroniseerd met verschillende lijsten en systemen. Informatie hoeft nooit meer handmatig te worden overgetypt.

Het gebruiksvriendelijke systeem met veel handigheden zorgt ervoor dat de afdeling wordt ontlast, schadeclaims efficiënter kunnen worden afgehandeld en dat fouten kunnen worden voorkomen. Dit bespaart tijd en moeite voor iedereen.


Bram Berkelaar
Ben jij nu benieuwd wat low-code/no-code oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Dan maak ik graag tijd voor je om persoonlijk onze visie op jouw unieke uitdaging met je te delen.

Hieronder heb je binnen 2 minuten een geheel vrijblijvende tête-à-tête in je agenda staan op het moment wanneer het jou uitkomt

BOEK JE TÊTE-À-TÊTE HIER

Gerelateerde Projecten

Actief Werkt - Klant- en Flexkrachtenportaal

Actief Werkt! schakelde de hulp van EsperantoXL in om een nieuwe app, inclusief klant- en flexkrachtenportaal, te realiseren. Ben je benieuwd hoe dit verliep? Lees snel verder!

Recreatieverzekeringen - Verzekeringsmodule

Om de vernieuwing van RecreatieVerzekeringen succesvol te maken, bouwde EsperantoXL in 3 weken een verzekeringsmodule. Benieuwd hoe dit proces is verlopen? Lees snel verder.

In een hogere versnelling met European Association of Urology

Opgefriste applicatie met een beter gebruikersgemak en een snellere informatie voorziening.

Itho Daalderop - Serviceapp

Monteurs die met een smartphone binnenklimaatapparaten in enkele seconden gebruiksklaar maken. Het kan nu met de nieuwe app voor Itho Daalderop. Lees hier hoe we dit gedaan hebben.

Provincie Zuid-Holland - Applicatie Financieel Toezicht

Gemeenten en gemeenschappelijke regelingen zijn verantwoordelijk voor hun eigen financiële huishouding. Het team Financieel Toezicht van de provincie Zuid-Holland heeft als taak om financieel toezicht te houden op deze organisaties binnen de provincie. Hiermee wordt beoogd een gezonde financiële situatie te bevorderen.

Robidus - Portaal Statusuitvraag

Robidus is een snel groeiend bedrijf en heeft steeds meer werkgevers en werknemers te bedienen in dit proces. Het oude systeem kon deze groei niet aan. In de zoektocht naar een toekomstgerichte oplossing kwam het team bij EsperantoXL terecht.

Contentkalender - Online versie van Contentkalender

Contentkalender.nl is via het software-ontwikkelplatform Betty Blocks terecht gekomen bij EsperantoXL. EsperantoXL zag al snel mogelijkheden in de doorontwikkeling van de template, waarop een voorspoedige samenwerking volgde.

Clean Air by Baker - Serviceapplicatie

CleanAir beschikt over een eigen serviceafdeling. Ervaren technici ondersteunen bij de validatie, kalibratie en laminaire flow-installaties. Deze technici controleren regelmatig of de werkbanken nog voldoen aan de gestelde eisen. Tijdens deze controle werden de metingen door monteurs met pen genoteerd.


toon alles